Film i TV

Za lakše snalaženje

Aside Banners

Snalaženje u svijetu Game of Thronesa mnogo je lakše uz ovu interaktivnu kartu

Piše , Objavljeno

Pratiti tko je koga, zašto i gdje napao/ubio/silovao/prevario prilično je teško za svakog, pa i najvjernijeg fana Game of Thrones serijala, tako da je ova karta savršena za lakše snalaženje.

Game of Thrones - Winterfell

Game of Thrones je jedna od onih serija koja svakim novim nastavkom postaje sve kompliciranija i kompliciranija: potpuno novi likovi, novi gradovi i obitelji koje dolaze iz pitaj boga kojih krajeva, a da ne govorimo o tome kako je uglavnom gotovo nemoguće smjestiti ih sve na neke određene geografske koordinate. Uvodna, animirana špica otkriva kartu Westerosa i neke dijelove Essosa, ali sve je to toliko stilizirano i brzo da i nije od neke pretjerane pomoći.

Na svu sreću, tu je internet i ljudi koji će posvetiti ogroman dio svog slobodnog vremana kako bi gledateljima i čitateljima približili taj veliki i raznoliki svijet. Tako je ekipica theMountainGoata još 2012. godine složila ovu interaktivnu kartu u stilu Google Mapsa, koja osim svih važnih mjesta Westerosa i Essosa prikazuje i neke malo manje poznate lokacije, poput Summer Islandsa, Sothoryosa ili Ibbena.

Untitled1

Uz sve to možete odabrati i bilo kojeg bitnijeg lika, te kronološki pratiti njegovo putovanje svijetom Game of Thronesa (OPREZ: ova opcija bi mogla uzrokovati opasne spoilere!). Ovo je vrlo korisna stvarčica, jer tek kada na karti vidite jasno ocrtanu rutu Daenerys Targaryen i prateće joj vojske, možete cijeniti njezinu volju i želju da se domogne prijestolja. Izgleda da ovaj link ide u favouritese, pa se idući nastavak prati uz simultanku na zemljovidu!

TAGOVIfantasy Game of Thrones google maps karta zemljovid

Komentiraj