Film i TV

Družba ponovno na okupu?

Aside Banners

Vraća se veliki hit 80-tih, The Goonies će dobiti nastavak!

Piše , Objavljeno

Družba Goonies će iduće godine slaviti svoju 30. obljetnicu, a kako stvari stoje, mogli bi ju obilježiti dugoočekivanim nastavkom!

goonies

Obožavateljima kultnog pustolovnog filma The Goonies (drugim riječima, svima koji su odrastali 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a nadamo se i onima koji svoje djetinjstvo proživljavaju sada) su glasine, vijesti i najave o snimanju nastavka uvijek bile na nekakvoj granici izvrsnog i očajnog. S jedne strane, željeli bismo gledati nove pustolovine legendarne tinejdžerske ekipe, ali smo isto tako svjesni da to više nije to, pogotovo s obzirom na to da su ti klinci danas već srednjovječni ljudi.

Nešto konkretnije informacije o snimanju The Goonies nastavka počele kružiti prije par godina, kada se govorilo da će se nova priča oslanjati na pustolovine klinaca originalnih likova, ali prve skice scenarija jednostavno nisu davale pozitivni stimulans. Warner Bros. je neko vrijeme planirao stvoriti Goonies franšizu izdavanjem hrpetine novih naslova izravno za DVD tržište, ali od toga se, na svu sreću, odustalo. Poslije ovih je glasina uslijedilo nekoliko godina potpune šutnje, da bi ovih dana Richard Donner (redatelj originala) napokon izjavio kako se radi na realizaciji tog dugo očekivanog nastavka.

Richard Donner – intervju:

Naravno, ovo je i dalje neslužbena vijest, ali radi se o prvoj konkretnoj informaciji u posljednjih… pa 30 godina! Znakovito je kako Donner priželjkuje da se novom filmu pridruži i stara glumačka ekipa, a po nekim prijašnjim indikacijama, većina ih je itekako voljna za još pokoju Goonies pustolovinu. Istina, nitko osim Josha Brolina nije uspio ostvariti značajniju filmsku karijeru (ok, Sean Astin je bio Samwise Gamgee, a Corey Feldman je totalno prolupao, pa ga to stavlja u celebrity okvire), pa bi im ovo mogla biti izvrsna prilika da se vrate pod svjetla reflektora i zarade neku solidnu paru. S druge strane, neki od njih nisu glumili više od 20 godina (Jeff Cohen iliti Chunk), tako da treba računati i na to da vjerojatno postoji razlog za skrivanje od kamera…

The Goonies reunion – posljednje zajedničko okupljanje ekipe:

Bilo kako bilo, izgleda da nam dolaze novi Gooniesi, a mi i da hoćemo, to nikako ne možemo spriječiti. S obzirom na eksploatacijsku prirodu današnjeg Hollywooda i činjenicu da je od originala prošlo uistinu mnogo godina, nekako sumnjamo da će se (ako do realizacije uopće dođe) raditi o filmu koji je u istom rangu kao prethodnik, ali tko zna… uz dobar scenarij i poznate face, možda se izrodi nešto vrijedno gledanja. The Goonies never say die!

TAGOVIdječji film družba goonies goonies nostalgija

Komentiraj