Zabava

Aside Banners

Snoop Dogg – Ego-Trippin

Deveti po redu album napušenog psa napokon je u našim plejerima. Je li moguće da je Snoopov album ponovno dobar?

Piše , Objavljeno

Snoop Dogg je jedan od najdugotrajnijih MC-a i s nama je još od ’92. a složit ćete se da je u hip-hopu takav opstanak vrijedan divljenja jer imati 35 godina i još uvijek trpati hitove na vrhove top ljestvica posebno je dostignuće u ovom žanru.

Snoop Dogg – Ego-Trippin

Snoop Dogg – Ego-Trippin

Nakon albuma “The Blue Carpet Treatment” očekivali smo… Ustvari, nemam pojma što smo očekivali jer Snoop je u karijeri imao niz govnjivih albuma koji ne zaslužuju da ih spominjemo, a od “R&G” niže odlične pop-hop materijale koje je pravi užitak poslušati u komadu. Na svu sreću, “Ego trippin” nastavlja nisku slušljivih albuma i priznajemo da nas je na ovom albumu ugodno iznenadio inovacijama ili je možda primjerenije reći kako je riječ o oživljavanju nekih starih stilova koje nismo čuli od vremena Timea ili kultnog filma “Breakin'”.

Neva Have 2 Worry – najnoviji single

Album započinje odlično isproduciranom “Press play” i s više ili manje uspjeha zadržava naš interes punih sat i dvadeset minuta. Produkcija je u najvećem dijelu albuma vrh ponude, posebice zahvaljujući staroj iskusnjari Teddyu Rileyu koji je na ovom projektu izbacio neke od najboljih produkcija u svojoj karijeri. Prste je umiješao i DJ Quik čiji se doprinos osjeća jer nitko nije savladao tajnu vještina groovea kao on.
Naravno, ima tu i “album-fillera” koji su gotovo neizbježni ako vam album ima preko 20 pjesama, ali ipak čak su i ti filleri dovoljno zanimljivi pa nismo prisiljeni pritiskati skip (možda ćete samo malo premotavati). Snoop je očito u najboljoj formi karijere bez obzira na to što “Ego Trippin” nikada neće biti kultni album kao “Doggystyle”, ali isto tako, malo koji izvođač u stanju je ponoviti jedan od najboljih albuma devedesetih.

Sexual Eruption/Sensual Seduction

“Sexual Eruption” apsolutno je ludilo i pretpostavljali smo kako će upravo prvi singl biti najsvjetliji trenutak albuma, no u tracklist potkrao se fenomenalni “Cool” koja je obrada istoimene pjesme Morrisa Daya i grupe “Time” iz 1981. Iznenadila nas je i suradnja s Everlastom u simpatičnoj country zajebanciji “My medicine”.
Sada je već svima jasno, Snoop je odlučio pjevati i to radi na jedan komičan, ali simpatičan način, očito svjestan svojih vokalnih ograničenja. No, izvanredna “Neva Have 2 Worry” posebno nas je oduševila jer predstavlja onaj hip-hop kakav smo nekada slušali, ujedno je riječ i novom singlu.

Sve u svemu, jedan pozitivan i kvalitetan album koji će savršeno funkcionirati na svim mjestima, od partija, preko klubova pa sve do lagane vožnje autom.
Idesh! preporuka:Fo šizl maj nizl! Odlična roba.

TAGOVIalbum ego trippin glazba hip hop rap snoop dogg

Komentiraj