Zabava

Aside Banners

South Park – Počinje dvanaesta sezona

Studenti, srednjoškolci, radnici, trudnice, autolimari, moreplovci, slalomašice i gimnastičarke, počinje dvanaesta sezona South Parka! Pripremite se za novu dozu političke nekorektnosti.

Piše , Objavljeno

Trey Parker i Matt Stone idejni su začetnici ovog crtića koji je gotovo preko noći postao jedna od najunosnijih i najpopularnijih animiranih serija na svijetu, a kako stvari stoje pred nama su još tri sezone koje će trajati do 2011. Dakle, nema razloga za brigu, vaša doza crnog humora zagarantirana je ugovorom.

Jesus vs. Frosty – prvi animirani film nadarenog dvojca

Trey Parker i Matt Stone

Trey Parker i Matt Stone

Dva zaigrana studenta 1992. nisu ni sanjala da će njihova zajebancija prerasti u jedan od najvećih fenomena zabavne industrije, a da čelnik FOX-a Brian Graden nije naručio njihov crtić koji je kao video božićnu čestitku poslao svojim prijateljima, tko zna da li bi od sve te priče ispalo ono što je na kraju ispalo.
Serija nije završila na FOX-u nego na Comedy Centralu koji crtane junake prikazuje već 167 epizoda, a iza sebe imaju nagradu Emmy, jedan dugometražni film “Bigger, Longer & Uncut” dok je pjesma “Blame Canada” nominirana za Oscara (izgubili su od Phil Collinsa s kojim su se obračunali u kasnijim epizodama). Iako su Emmy pokupili za “izvanredan animirani program” (u slobodnom prijevodu), animacija South Parka sve je samo ne izvanredna.

south park crew

south park crew

Pilot je snimljen uz pomoć raznobojnih kartonskih izrezaka, ali kasnije su se ipak odlučili za kompjutersku animaciju. Poruka svim budućim animatorima – ako želite praviti svoje crtiće, to možete učiniti uz pomoć “CorelDraw-a” i Autodeskovog programa za 3D modeliranje “Maya”.
U jednom od dokumentaraca o ekipi zaduženoj za animaciju vidljivo je kako profesionalni animatori ne mogu vjerovati da rade na amaterskom projektu jer izrada jedne epizode u prosijeku traje šest dana. Vođeni trash pristupom animaciji, Parker i Stone snimili su i lutkarski film “Team America” koji je unatoč jeftinom izgledu ipak zahtijevao daleko više truda od prosječne epizode South Parka.

što se tematike tiče, ona je već svima poznata i uključuje teme kao što su abortus, homoseksualnost, rasizam, religija te niz sličnih tema kojima redovito pristupaju na originalan i gotovo redovito šokantan način. Epizode često sadrže i zanimljive pjesmice koja izlaze na brojnim soundtrackovima, a Parker i Stone imaju i vlastiti bend “DVDA” (Double Vaginal, Double Anal). Relativno zanimljiv podatak je i taj da je Parker, navodno, klavir naučio svirati gledajući koncerte Eltona Johna što je fascinantno i tako gay. Mi se držimo uvjerenja kako je klavir naučio svirati pohađajući Berkley.

Robin Williams pjeva “Blame Canada”

Govoreći o relativno zanimljivim podacima, otkrit ćemo vam što Kenny pjeva u uvodnoj špici (ako to već niste znali). Prva i druga sezona:”I love girls with big fat titties, I love girls with deep vaginas” (ovaj smo razumjeli i mi). Od treće do pete pjeva:”I have got a 10 inch penis, use your mouth if you want to clean it”. Od kraja sedme pa sve do sredine desete:”Some day, I’ll be old enough to stick my dick in Britney’s butt”, a najnoviji se tekst još uvijek ne zna.
Dvanaesta sezone počela je 12. ožujka, a prva epizoda govori o teškoj bolesti koja je zadesila Cartmana nakon operacije krajnika. Uživajte.

TAGOVIanimacija serija south park tv

Komentiraj