Zabava

Aside Banners

Southland Tales

Redatelj genijalnog i kultnog Donnie Darka, mlada holivudska nada Richard Kelly snimio je jedan od najglupljih filmova svih vremena.

Piše , Objavljeno

Southland Tales

Southland Tales

‘This is the way the world ends…’ govori na početku filma Southland Tales ratni veteran Pilot Abilene (Justin Timberlake) koji je u ovome filmu svojevrsni evanđelist Luka. U ne tako dalekoj budućnosti Sjedinjene Države postale su prava mala fašistička utvrda. Kontroliraju se svi telefonski, mobitelski i Internet pozivi, jer 2005. godine na Texas su pale atomske bombe, a sigurnost nacije je na prvom mjestu.
U tom strogo kontroliranom i nadziranom svijetu, glavna akcijska zvijezda Boxer Santaros (The Rock), koji je bajdvej zet kalifornijskog senatora, glavnog pokretača ideje o nadzoru svih građana USA, nestane s lica zemlje. Tu je i jedna teen-porn zvjezdica Krysta Now (Sarah Michelle Geller), poručnik Ronald / Roland Taverner (Seann William Scott) koji ima brata blizanca za kojega nije znao, ekipa ludih znanstvenika koja je pronašla alternativni izvor energije, Marksisti koji pokušavaju srušiti vladu i Christopher «Highlander» Lambert.

Rijetko je koji film u posljednjih desetak godina stekao toliko veliki broj kultnih štovatelja, kao što se Richardu Kellyju dogodilo s njegovim prvijencem Donnie Darko. Neobična i uvrnuta priča o kraju svijeta, iskupljenju grijeha, jednom šizoidnom zecu i avionskom motoru, postao je omiljena tema svih forumaša, napisano je na stotine eseja koji su raspravljali o putovanju kroz vrijeme, mogućem Spasitelju i novom Davidu Lynchu.

Southland Tales

Southland Tales

S takvim pedigreom Richard Kelly krenuo je snimati Southland Tales, bizarnu priču o skoroj Apokalipsi. Kada ga je prvi puta prikazao na Cannesu, kritika ga je sasjekla do korijena, a Kelly se vratio u montažu i film skratio na razumnih dva i pol sata.
Nakon mukotrpno provedenog vremena pred ekranom došli smo do jednog jedinog zaključka. Ovo je najbedastiji film koji smo imali prilike pogledati od kada Idesh! Magazin postoji.
Od nevjerojatno SMIJEšNE glumačke ekipe, preko suludog breaka u pola filma kada Justin zapjeva Killerse, činjenice da je Stifler novi Mesija, a Rock doktor znanosti je van svake pameti. Možete mu tepati i reći da je nerazumljiv i neuhvatljiv poput već spomenutog Lyncha, ali koliko se Kelly trudio biti bizaran i čudan, toliko je njegov film gomila nabacanih apstraktnih ideja, loše povezanih u jedan neshvatljiv i glupav ćušpajz. No, unatoč svim svojim nedostacima još uvijek nam je u glavi.

Idesh! preporuka:Trebali bi ga gledati. Čisto da se uvjerite koliko je to glup film.
Redatelj:Richard Kelly
Uloge: The Rock, Sarah Michelle Geller, Seann William Scott
Trajanje:144 minuta

TAGOVIdonnie darko film Richard Kelly Sarah Michelle Geller Seann William Scott Southland Tales the rock

Komentiraj