Zabava

Aside Banners

Space Invaders špana postaje film

Tko tu koga čime i gdje? 8-bitna arkadna igra gdje kockice pucaju jedna u drugu postaje predložak za scenarij. Netko će morati biti vrlo kreativan

Piše , Objavljeno

foršpan filma?

foršpan filma?

Warner Bros je u pregovorima za otkup prava na film prema pretpotopnoj video igri Space Invaders gdje kvadrati bitova padaju s vrha ekrana a vaš ništa manje ćoškasti svemirski brod puca po njima. Iiii…to je sve. Igru je dizajnirao Tomohiro Nishikado 1978. i oriđiđi se prodavala u Japanu, a nešto kasnije svemirski napasnici osvajaju svojom inteligencijom i američko tržište.

Sam Nishikado je priznao kako su ga inspirirali filmovi poput Ratova Zvijezda, Rata svjetova i Breakouta, no niti činjenica da je svojedobno u Zemlji izlazećeg sunca nestalo kovanica od 100 jena jerbo su sve pozavršavale u automatima Space Invadersa, još uvijek ne objašnjava kako igra čiji opis stane u jednu rečenicu može nekoga inspirirati na suvisli filmski uradak.

Možda braća Warners želi iskoristiti popkulturni potencijal samog imena, no ono će malo značiti novim generacijama koje još eventualno mogu interesirati svemirske pucačine i kozmičko pokazivanje mišića. Čak i društvancu koje je prve životne traume pokupilo uz Spectrumovog Manic Minera ili 1942 na Commodorcu, Space Invadersi ne predstavljaju apsolutno ništa. Oni koji su ih razvaljivali krajem sedamdesetih danas više manje gledaju sedamnaeste reprize Prljavog Harryja ili prvog serijala Zvjezdanih staza, a i nije da ih ima previše, pošto su samostojeće video konzole bile prilično nerasprostranjene.

TAGOVIcommodore igre space invaders Warner Bros

Komentiraj