Film i TV

Michael Bay je ljuuut!

Aside Banners

‘Spectre’ nas nije pretjerano oduševio, ali zato ima najveću eksploziju u filmskoj povijesti

Piše , Objavljeno

Dok ovo čitate, Spectre obara rekorde gledanosti u kino dvoranama diljem svijeta, a jedan od njih je oborio i prije same premijere.

eksplozija

Lagali bismo kada bismo rekli kako je Spectre opravdao očekivanja, kako pričom i likovima, tako i akcijom, pogotovo kada znamo kako je u njega ulupano oko 300 milijuna dolara. Ipak, nekoliko nam se scena uspjelo urezati u pamćenje, a jedna od svakako najzanimljivijih je i eksplozija kojoj svjedoče Madeleine Swann (Lea Seydoux) i James Bond (Daniel Craig). Za nju je odgovoran majstor specijalnih efekata Chris Corbould, čiji je tim totalnu devastaciju kulisa izvršio uz pomoć ukupno 8 418 litara kerozina i 30 kilograma eksploziva, a ovaj je pothvat izveden u marokanskoj pustinji blizu grada Erfouda.

Spectre – eksplozija:

Ovih su dana Daniel Craig, Lea Seydoux i producentica Barbara Broccoli u Pekingu primili i službeno priznanje od Guinnessove knjige rekorda kojim se Chrisu Corbouldu priznaje obaranje svjetskog rekorda za najveću eksploziju u filmskoj povijesti, čime je srušen dugogodišnji prvak, akcijski film iz 1994. godine s Jeffom Bridgesom i Tommy Lee Jonesom u glavnim ulogama, Blown Away. Michael Bay, rukavica ti je bačena!

TAGOVIdaniel craig eksplozija guinness james bond michael bay rekord spectre

Komentiraj