Film i TV

Dva komada

Aside Banners

Sprema se novi Farscape film, a Justin Monjo piše i novu krim-seriju s Peterom Dinklageom

Piše , Objavljeno

Farscape serijal je jedan od onih koji nisu postigli neku preveliku popularnost među širim pukom, ali je izrodio malu vojsku tvrdokornih obožavatelja, koji bi dali sve da im se omiljeni junaci vrate na male i velike ekrane.

Farscape

Ne morate se previše brinuti ako nikada niste gledali, pa čak niti čuli za Farscape, jer se radi o serijalu koji je prije svega namijenjen obožavateljima posebnog žanra campy SF sapunica, s fokusom na šarm i nepretenciozan humor, a ne specijalne efekte i nekakav tvrdi znanstveni pristup. Iako se broj fanova Farscapea ne može mjeriti s nekim drugim svemirskim sapunjarama, poput Zvjezdanih staza ili Ratova zvijezda, mora se priznati da su neki od najtvrdokornijih u cijeloj fandom zajednici, te praktički žive za dan kada će netko negdje objaviti da njihova omiljena serija dobiva nastavak. A to se upravo dogodilo!

Nakon četiri sezone i ukupno 88 nastavaka (od 1999. do 2003. godine), te cjelovečernjeg TV filma Farscape: The Peacekeeper Wars (2004.), izvorna ekipa sada radi na sasvim novom filmu. Da, Justin Monjo piše scenarij, Brian Henson će režirati (režirao je i prethodni film, te bio izvršni producent serije), a Ben Browder bi trebao još jednom uskočiti u čizme Johna Crichtona. Priča će se temeljiti na stripu Keitha R.A. DeCandida, a prati maloga D’Arga, sina Johna i Aeryn, koji je punih 19 godina skrivan na Zemlji, te sada, kada je napokon punoljetan, shvaća da ima neke opake super moći i zajedno sa svojim roditeljima kreće u završnu bitku protiv galaktičkih zlikovaca. Miriši jako dobro!

peter dinklage

A još bolja vijest dolazi za obožavatelje patuljka Petera Dinklagea, koji bi trebao biti glavna zvijezda serije The Beasts of Valhalla, temeljene na genijalnom serijalu Mongo pisca Georgea C.Chesbroa, kriminalističkoj odiseji o detektivu-patuljku i zločinima koji često zalaze u sfere nadnaravnog. I ovaj scenarij piše Justin Monjo, a sam projekt je naručila TV mreža HBO. Dinklage je praktički jedini izbor za glavnoga glumca i bez njega vjerojatno neće niti biti serije, tako da se nadamo da mu slava iz Game of Thronesa nije udarila u glavu. A ti Monjo, bolje ti je da ne zezneš s pričom!

TAGOVIfarscape justin monjo kriminalistička serija Mongo peter dinklage sf

Komentiraj