Film i TV

Čuvajte se svojih cucaka i mačaka!

Aside Banners

Sprema se totalno luda serija o životinjama koje planiraju ujedinjeni napad na čovječanstvo

Piše , Objavljeno

CBS se sprema snimati seriju o životinjama kojima je dozlogrdilo naše uništavanje planete, pa se odlučuju zadati nam konačni udarac i zauvijek se riješiti ljudskih parazita.

ZOO 1

Da parafraziramo legendarnog agenta Smitha, ljudi su poput virusa: šire se s jednog područja na drugo, a kada iscrpe sve prirodne resurse, odlaze dalje, ponavljajući tako ciklus uništenja. Dakako, pritom su najveći gubitnici biljke i životinje koje tamo obitavaju, a koliki su razmjeri ovakvog neodgovornog ponašanja govore i groteskne kreature poput one 19-godišnje američke kurabe, koja ovih dana puni novinske stupce svojim odstrelom vrlo ugroženih i u svakom pogledu veličanstvenih afričkih životinja.

Naravno, u takvom svijetu ne bi bilo čudno da te iste progonjene životinje odluče stati na kraj ljudskom teroru, te krenu smišljati nekakav osvetnički plan. Tako nekako ide premisa prilično neobične i originalne knjige Jamesa Pattersona, ZOO, a TV kuća CBS upravo je ovih dana odlučila da će krenuti sa snimanjem 13 epizoda temeljenih na toj priči. Kada bismo morali povlačiti neke paralele, ovaj bi se projekt mogao usporediti s Hitchcockovim klasikom Ptice ili još bolje, s apsolutno katastrofalnim The Happeningom omiljenog nam M. Night Shyamalana, koji je praktički ista ova stvar samo s biljkama u ulozi istrebitelja čovječanstva.

The Happening - ne ponovilo se!

The Happening – ne ponovilo se!

Upravo u tom grmu leži i zec naše sumnje, jer smo već vidjeli koliko loše može ispasti kada netko radi film ili seriju o intelektualno inferiornim živim bićima, koja na neki neobjašnjivi način uspijevaju komunicirati i planirati iznimno kompleksne napade na rasu koja svakodnevno cijepa atome. Ok, razumijemo da čopor vukova ili nekoliko lavova može bez problema riješiti grupicu nespremnih gradskih sponzoruša, ali ovdje govorimo o nekakvom entitetu (samo se nadamo da nije riječ o Majčici Zemlji, Gai ili kojoj već isfuranoj ekološkoj personifikaciji naše planete) koji uspijeva natjerati šišmiše, žohare i zlatne ribice da udruže svoje snage, dogovore taktiku i na neki način razvale guzicu ljudima. Nećemo biti pesimistični i ovaj projekt prerano klasificirati kao smeće, ali ostajemo na oprezu i čekamo !

TAGOVIcbs ekologija napad životinja serija životinje ZOO

Komentiraj