Glazba

Wu-Tang ekskluziva

Aside Banners

Novi album Wu-Tang Clana izlazi u jednom primjerku i koštat će milijune!

Piše , Objavljeno

Jedan od najboljih rap kolektiva svih vremena napokon izbacuje novi album, a ako ga želite kupiti, bolje vam je da sa strane imate sačuvanih nekoliko milijuna dolara…

wu tang clan

RZA, GZA, Ghostface Killah, Method Man, Raekwon i ostali kultni (i preživjeli) Wu-Tang klanovci već godinama pokušavaju uhvatiti onu slavu s kraja prošlog stoljeća, ali publika se značajno promijenila, pa ekipa poput bu-bu-bi-bu Drakea ili horde mrljavih klaunova s prefiksom Lil’ dobiva svu pažnju slušatelja i medija. Zato se Clan još jednom okupio, nabacio jedan vutrom potpomognut brainstorm session i došao do genijalne (?) ideje: izdati će najekskluzivniji glazbeni album svih vremena!

The Wu – Once Upon a Time in Shaolin je dvostruki album sa ukupno 31 novom pjesmom, a na tržište dolazi u samo jednom jedinom primjerku. Ovaj se unikat namijenjen kolekcionarima (točnije, jednom kolekcionaru) nalazi u posebnoj srebreno-niklenoj kutiji, na koju je britansko-marokanski umjetnik Yahha ugravirao kompleksne crtarije, a s obzirom na ekskluzivnost cijeloga seta, može se očekivati cijena od nekoliko milijuna dolara.

wu tang clan

Prije nego što ovaj komplet bude ponuđen potencijalnim kupcima, biti će poslan na turneju po svim značajnijim muzejima i galerijama svijeta, među kojima je i poznati Tate Modern. Posjetitelji će tamo moći preslušati album uz blesavo stroge mjere opreza, među kojima su i provjera nosi li itko kakvu napravu za snimanje zvuka, te slušanje isključivo preko slušalica. Da biste doživjeli ovo morati ćete iskeširati između 30 i 50 dolara, što nije jedini način kako Clanovci namjeravaju zaraditi na svom novom viralnom ljubimcu.

Naime, glavni je cilj isfurati Jay-Z foru, kojem je Samsung prošle godine platio 5 milja dolara da ‘procuri’ album Magna Carta preko njihovih servisa. Tako se i Wu-Tang Clan nada nekoj mega firmi koja bi kupila ovaj primjerak, te time i prava na daljnju distribuciju njegova materijala. To je ovim reperima čista lova, bez brige o tome kakvu će nakladu na kraju postići album i kako će se prodavati. S druge strane, postoji mogućnost da neki prljavo bogati fan da ponudu kakvu dečki neće moći odbiti, pa cijela ova priča završi u nekakvoj dobro čuvanoj vitrini, daleko od očiju i ušiju javnosti… Posao pirata je ovih dana postao previše lagan, tako da njušimo pravi izazov!

TAGOVIalbum ekskluzivno jay z rap repčuga rza wu tang clan

Komentiraj