Film i TV

Ovo nam je falilo

Aside Banners

Spremite se za Infiltraciju, prvi domaći dokumentarni serijal o urbanom istraživanju u Hrvatskoj

Piše , Objavljeno

Iako je urbano istraživanje svjetski trend koji svoje početke nalazi još u prošlom stoljeću, Hrvatska je bila izvan njegova dosega. Zahvaljujući ekipi Infiltracije, to je sada ispravljeno!

infiltracija

Živjeli vi u Dalmaciji, Zagorju ili Slavoniji, u vašem kraju sigurno postoji neko davno zaboravljeno i napušteno zdanje, kakav vojni objekt, rudnik ili tunel, koji vam razbuktava maštu od najranijeg djetinjstva. Urbane legende, mitovi, teorije i opetovano gledanje pustolovina Indiane Jonesa sigurno su ostavile traga i na vama, pa biste i sami voljeli zaviriti u te mračne i mistične kutke. Al’ eto, kažu da je zabranjeno, da je opasno ili da “tamo dolje” žive čudovišta, pa nikada niste skupili dovoljno hrabrosti i otisnuli se na avanturu. Nema beda, Croatian Infiltratrion tim je tu da istražuje za vas!

Mihovil, Matija i Josip studenti su i zaljubljenici u istraživanje, te vjerojatno jedni od prvih urbanih istraživača u Hrvatskoj. Za one koji nisu upoznati s tim terminom, radi se o ekipi koja istražuje napuštena i teško pristupačna mjesta u i oko gradova, poput podzemnih tunela, starih bunkera i skloništa, vojnih baza i sličnog. Ovaj je trojac aktivan već dobrih pet godina, a u tom su razdoblju posjetili preko 70 lokacija, od kojih se kao “kruna karijere” definitivno ističe Černobil, Meka svakog pravog urbanog istraživača.

infiltracija 1

Kako sve zanimljivosti i avanture koje prolaze na svojim putovanjima ne bi ostale u krugu frendova i obitelji, dečki su se skompali s Filipom Filkovićem Philatzom, redateljem koji je najprepoznatljiviji po svojim video spotovima, te složili prvi dokumentarni serijal o urbanom istraživanju u Hrvatskoj, Infiltraciju. Koncept je efektan i jednostavan: momci odaberu neku od teško dostupnih i zaboravljenih lokacija, kamera iz ruke ih prati, cool kompjuterske grafike pomažu gledateljima da se orijentiraju, a dodatne informacije o konkretnom objektu daju povjesničari, arhitekti i drugi stručnjaci. Za sada je snimljena pilot epizoda, pa bacite oko…

Infiltracija – teaser trailer:

Sve što možemo reći jest: “Gdje je ovo bilo do sada” Hrvatska je prepuna lokacija koje samo čekaju da budu istražene, a dečki iz Infiltracije u pripremi imaju još barem deset epizoda.

Sada im slijedi vrlo bitan zadatak pronalaska domaće (ili strane?!) TV kuće koja je spremna obvezati se na barem jednu sezonu, a s obzirom na kvalitetu i potencijal ovakvog serijala, ne sumnjamo da će se producenti potući za prava na prikazivanje. Khm, dame i gospodo s televizija, ako nismo bili dovoljno jasni, evo još jednom: “Želimo Infiltraciju!

TAGOVIdokumentarna serija Filip Filković Philatz Hrvatska infiltracija serija urbano istraživanje

Komentiraj