Zabava

Aside Banners

Star Trek – Nova postava

Svi se polagano ufuravaju u Star Trek ludilo koje bi trebalo doseći apsolutni klimaks u petom mjesecu iduće godine kada u kina dolazi najnoviji film koji će biti baziran na izvornoj seriji iz 60-ih.

Piše , Objavljeno

star trek

star trek

Pravi Trekiji vrlo su vjerojatno već jako dobro upoznati s najnovijim filmom i svime što je na bilo koji način s istim povezano, ali ovo je više najava za sve ostale koji oko filma ne rade baš toliku dramu. Već vam sada možemo reći da smo poprilično sigurni da je “hit-faktor” ovog filma prilično visok jer “hajp” je zastrašujuće moćan, glumačka postava je savršeno nerdy, a iza svega stoji jedan i jedini J. J. Abrams o kojem sada nećemo previše piskarati pošto u skorije vrijeme možete očekivati i ponešto o njemu.

Ono na što ćemo se ovog puta koncentrirati glumačka je postava koja nam je iz mnogo razloga poprilično zanimljiva jer pod dojmom smo da je mnogo toga savršeno pogođeno, a jedino je pitanje koje se postavlja jest mogu li “neki novi klinci” izdržati pritisak slave koja prati izvornik. Proučimo novu postavu.

James T. Kirk (Chris Pine)

Chris Pine

Chris Pine

Tko je taj lik i gdje smo ga mogli vidjeti:Mlađahni Pine apsolutni je anonimus koji se prije Star Treka pojavljivao uglavnom u televizijskim serijama, što bi, uzevši u obzir kvalitetu trenutne TV produkcije, bilo sasvim oke kada te uloge ne bi bile sporedne i nezamijećene. Isto tako, glumio je u sasvim solidnom “Smokin’ Aces”, ali bit ćemo iskreni – ne sjećamo ga se.

S druge strane, možda nije toliko bitno odakle dolazi već gdje ide. Već ga iduće godine možete vidjeti u “Killing Pablo” u kojem će stajati rame uz rame Christiana ‘Batmana’ Balea, a prilično smo sigurni i da će mu Star Trek biti referenca koja će obogatiti njegov životopis.

Može li biti veća faca od Shatnera:William Shatner strahovito je velika i gotovo nenadjebiva trash legenda koju možete dostići samo ako ste jako JAKO loši, a bojimo se da mladi Pine to nije u stanju nadigrati. Da je na njegovom mjestu Matt Damon, kako se to svojevremeno naklapalo, razmislili bi, ali ovako…

Spock (Zachary Quinto)

Zachary Quinto

Zachary Quinto

Tko je taj lik i gdje smo ga mogli vidjeti:Quinto je prije par godina bio nitko, ali zahvaljujućiserijalu “Heroes” postao je jedan od kulerskijih TV likova i prepoznat će ga svaki nerd od Hollywooda do škabrnje. Prije toga se pojavio kao kompjuterski nerd u hvaljenoj seriji 24, a pred nosom je oteo ulogu Adrienu Brodyu (a svi znamo koliki je to nos) koji je prije njega trebao biti uravnoteženi Vulkanac.

Može li biti veća faca od Nimoya:Iako će mnogi fanovi reći da takvo što nije moguće, mi smo prilično sigurni da će Quinto sasvim pristojno sjesti na njegovo mjesto, ako zbog ničeg drugog, tada svoje frapantne sličnosti u vulkanskom kostimu.

Dr. Leonard ‘Bones’ McCoy (Karl Urban)

Karl Urban

Karl Urban

Tko je taj lik i gdje smo ga mogli vidjeti:Urban je ogroman skok s televizije na filmsko platno učinio zahvaljujući ulozi u “Gospodaru prstenova“, što je, mogli bi pretpostaviti, prilično zgodan dodatak svakom životopisu. Prije toga mogli ste ga vidjeti u “Herculesu” i “Xeni”, a nakon GP-a i “Bourneovoj nadmoći” i “Doomu”. Ono što nas posebno raduje jest da će se oko 2011. pojaviti u nastavku Trona s našim čovjekom Jeffom Bridgesom.

Može li biti veća faca od Kelleya:Polažemo velike nade u Urbana jer lik Star Trek prati otkad je imao sedam godina, što je dovoljno dugo vremena da vam neki sitni detalji sjednu. Sam je najavio da neće pokušati kopirati Kelleya već utjeloviti samu srž onog što je Kelley podario liku Bonesa. Nama dovoljno.

Montgomery ‘Scotty’ Scott (Simon Pegg)

Simon Pegg

Simon Pegg

Tko je taj lik i gdje smo ga mogli vidjeti: široj publici možda nije poznat kao Antonio Banderas ili Tom Cruise, ali mi ga baš volimo. Lik koji se pojavio u dva odlična filma “Shaun Of The Dead” i “Hot Fuzz” i iza sebe ima prejebenu seriju “Spaced” koju možemo gledati jednom godišnje, ima naše simpatije i blagoslov da se pojavi na mjestu škotskog “ložača” Enterprisea. U seriji “Spaced” jednom je izjavio da je svaki parni nastavak filma bio apsolutno sranje i ustvrdio da ga je Bog stavio u ovu situaciju da dokaže kako je govorio pizdarije.

Može li biti veća faca od Doohana:Iskreno, nismo bili preveliki fanovi škota koji je “bimao” likove uokolo i s užasom u glasu najavljivao da brod nešto ne može podnijeti, pa samim time njegovu ulogu ni ne smatramo posebno teškom za dostići. Plus, valja nadodati i da je Pegg dovoljno veliki nerd koji će zasigurno proučiti materiju.

Uhura (Zoe Saldana)

Zoe Saldana

Zoe Saldana

Tko je ta ličanka i gdje smo je mogli vidjeti:Zoe je tridesetogodišnja glumica iz New Yorka i prije nego se pojavila u Star Treku, glumila je neke gotovo neprimjetne uloge u “Piratima s Kariba”, “Vantage Pointu” i “Terminalu”, ali zato je nominirana za neke “crne nagrade” (Black awards i slični cirkusi), a nominirali su ju i “vrsni” (trudimo se biti neopisivo ironični) poznavatelji filma, MTV za najbolji filmski poljubac što je poprilično bitna nagrada ako želite da vas shvate ozbiljno. Reference joj nisu bogznakakve, ali žena dobro izgleda što je sasvim dovoljno za pronicljive filmske znalce sa zabavno-edukativnog Idesh! magazina.

Može li biti veća faca od Nichelle Nichols:Gospođa Nichols je afro-američka ikona i riba na koju su šezdesetih godina prošlog stoljeća mnogi nerdovi “mijesili valjušak” (ah, ti profinjeni eufemizmi). Dakle, nadajmo se da će Zoe ozbiljno shvatiti savjete svoje prethodnice jer zajebane su cipele u koje mora ući ili je možda bolje reći šiljasti grudnjak.

Hikaru Sulu (John Cho)

John Cho

John Cho

Tko je taj lik i gdje smo ga mogli vidjeti:Johna Choa mogli ste vidjeti u jednoj od najdebilnijih komedija svih vremena, “Harold & Kumar” (ne moramo posebno isticati da nam je film bio odličan u onom “retardirano odličan” smislu), glumio je u Američkoj piti, a voljeli smo i njegovu seriju “Off Center” koju je Parents Television Council proglasio drugom po redu najgorom serijom u 2002. Dakle, ako PTC kaže “ne valja”, mi kažemo “daj ‘vamo”. Ne radi se o bogznakako kvalitetnom glumcu, ali prilično smo sigurni da će čovjek svoj posao odraditi na nivou jer s vremena na vrijeme znao se pokazati kao sasvim pristojan glumac.

Može li biti veća faca od Takeia:Kratko i jasno – ne može! No, svaki glumac koji je u filmu jahao geparda zaslužuje da mu damo šansu.

Pavel Chekov (Anton Yelchin)

Anton Yelchin

Anton Yelchin

Tko je taj lik i gdje smo ga mogli vidjeti:Ovog ste momčića mogli vidjeti u odličnom “Alpha Dogu” i još boljem “Charlie Bartlettu” koji nas je oduševio svojim pristupom “s odmakom”. Sve u svemu, relativno talentiran glumac koji bi kroz par godina mogao postati jedan od onih likova koje ćemo voljeti vidjeti na velikim, malim i plazma ekranima. Mali Rus je potomak ruskih klizača koji su zbog političkih pizdarija zbrisali za Ju Es of Ej, a to smo vam rekli samo zbog toga jer o njemu ne znamo ništa drugo, a da je iole zanimljivo.

Može li biti veća faca od Koeniga:Ako nismo voljeli Skotija, tako nam svega, jebenog Chekova voljeli smo još manje. I Yelchin možda nekima ide na jetra, ali Koenig nam nikada nije sjeo. Možda zbog njegovog, uvjerljivo najjadnijeg izgovora engleskog jezika u cijelom svemiru. Ako faking Romulanci govore čisti engleski, nema razloga da čovjek s planeta Zemlje ne učini isto.

TAGOVIAnton Yelchin Chris Pine film John Cho Karl Urban simon pegg star trek William Shatner Zachary Quinto Zoe Saldana

Komentiraj