Zabava

Sila je jaka?!

Aside Banners

‘Star Trek’ se vraća na male ekrane i to već početkom 2017. godine

Piše , Objavljeno

Već se godinama šuška o tome, fanovi zazivaju, a TV kuće brljave i čekaju pravu priliku… i eto, izgleda kako su se sve kockice napokon posložile te nas očekuje novi Star Trek serijal!

star trek 1Prvo bijaše Star Trek: TOG. I bijaše dobro. Onda nam je došao Star Trek: TNG i bijaše još bolje. Nakon njega se veselismo uz Star Trek: DS9 i Star Trek: Voyager, a sve je završeno davnih dana s podcijenjenim Star Trek: Enterpriseom. I onda deset godina praznine. Samoće. Dosade. Je li svemir uistinu posljednja barijera? Jesmo li otkrili sve njegove tajne? Gdje su sada svi ti silni Romulanci, Klingonci, Borgovi i vanzemaljke koje izgledaju jednako kao ljudi samo s dvije točkice na sljepoočnici i koje priželjkuju seks s kapetanom Kirkom? Govorili su kako je interes preslab, kako je snimanje takve SF serije preskupo i kako Star Trek nemože ponuditi više ništa novo svojim gledateljima… Na sreću, poput sjajne Picardove glave u tamnoj noći pojavila se TV kuća CBS te odlučno rekla – mi smo spremni otići onkraj svemira!

Jolene Blalock iliti T'Pol - najbolji dio Star Trek: Enterprisea

Jolene Blalock iliti T’Pol – najbolji dio Star Trek: Enterprisea

Showrunner gažu je dobio Alex Kurtzman, koscenarist dvaju najnovijih nastavaka Star Trek filmova, koji je dobio pedalu s nadolazećeg Star Trek Beyonda. On priprema sasvim novi serijal s novim likovima, brodovima i situacijama koji će biti smješteni u za sada nedefinirano vrijeme i na nedefinirano mjesto te kroz uzbudljive epizode istraživati neobične vanzemaljske rase, svjetove i pojave, držeći se klasičnog suvremenog podteksta koji je oduvijek krasio ovaj SF serijal. Mi se nekako nadamo kako će se radnja odvijati u jaaaako dalekoj budućnosti (volimo mi ovo 21. i 22. stoljeće, ali ono, nije baš neka SF špica), a što ćemo na kraju dobiti ćemo vidjeti već početkom 2017. godine. Epizode će se emitirati prvo na CBS-u, zatim na njihovom streaming servisu CBS All Access, a potom… pa, mislim da znate. Poživimo stoga dugo i berićetno!

TAGOVIAlex Kurtzman cbs serija star trek Zvjezdane staze

Komentiraj