Film i TV

Problemi u raju

Aside Banners

Star Wars: Episode VII ima novog scenarista i službeni datum premijere

Piše , Objavljeno

Koliko nas god J.J. Abrams pokušao uvjeriti da nema razloga za brigu, promjene scenarista nikada nisu dobar znak. Ali ajde, ako je već moralo do toga doći, bolje spriječiti, nego liječiti…

star wars VII

Fanove kultnih Ratova zvijezda nedavno je zabrinula vijest da je scenarist Michael Arndt dobio pedalu iz Star Wars: Episode VII projekta, te da će njegovo mjesto zauzeti J.J. Abrams i Lawrance Kasdan. Bljeskovi mučnih sjećanja na katastrofalne scenarije druge trilogije odmah su nam poljuljali vjeru u ovu treću, ali Abrams smiruje strasti izjavama da su razlozi otkaza njegova glavnog scenarista zapravo prilično prozaični.

Naime, Disney, opaka i nemilosrdna mačeha kakva jest, inzistira na tome da Epizoda VII krene u kina već 2015. godine, što se za LucasFilm, Abramsa i pogotovo Arndta pokazalo kao nepremostivi problem. Scenarist filmova Little Miss Sunshine i Oblivion jednostavno nije mogao napraviti dovoljno kvalitetan scenarij u tako kratkom roku (snimanje bi trebalo početi već početkom iduće godine), te je Abrams odlučio da je najbolje da se rastanu dok još nije kasno.

star wars VII

Umjesto Arndta je doveo starog lisca Lawrencea Kasdana, koji je bio scenarist na Lucasovim Empire Strikes Back i Return of the Jedi, ali i cijelom nizu drugih klasika (među kojima je i prvi nastavak Indiane Jonesa), te će zajedno s njim pokušati u što kraćem roku zgotoviti kvalitetnu priču. Upravo to je glavni razlog naše skepse, jer raditi nešto u žurbi nikada nije poželjno, pogotovo kada se radi o filmskoj umjetnosti.

Sve je to utjecalo i na predviđen datum premijere, koji će s mjeseca svibnja (kada su svi prijašnji nastavci započinjali svoje prikazivanje) biti pomaknut na 18. prosinca 2015., što je Disney jučer i službeno potvrdio. Drugim riječima, Abrams i ekipa imaju dobre dvije godine da naprave vrhunski spektakl i bolje im je da nas ovoga puta ne razočaraju!

TAGOVIdisney episode VII J. J. Abrams ratovi zvijezda star wars

Komentiraj