Film i TV

Grda situacija

Aside Banners

“Star Wars: Episode VIII” dobio službeni naslov koji je taman toliko mračan i zlosutan da ga obožavamo!

Odabir naslova Star Wars filma je jedna od onih stvari koja najavljuje kakav bi idući dio mogao biti, a što se tiče Episode VIII, sve nam je jasno.

Piše , Objavljeno

Serijal Star Wars se oduvijek mogao pohvaliti dobrim naslovima, čak i kada govorimo o omraženoj drugoj trilogiji. Tih par riječi, osim što uglavnom zvuče cool, u suštini objašnjavaju što se događa u tom nastavku i same postaju kultne. Tako nam je posljednji dio, The Force Awakens, rekao sve što trebamo znati o putovanju koje ćemo doživjeti u svega tri riječi, a sada je napokon obznanjeno ime idućeg u serijalu ove popularne franšize. Pozdravimo stoga Star Wars: The Last Jedi!

star wars

Nije nešto ultra-originalno, pogotovo kada već imamo Return of the Jedi, ali fantastično je što nam godinu dana unaprijed praktički govori kakav ćemo film gledati. Mračan je to i zlosutan naslov koji sugerira kako su Luke Skywalker (Mark Hamill) i Rey (Daisy Ridley) uistinu posljednji Jediji u svemiru (da vas ne bi bunilo, Jedi u ovom slučaju može biti i jednina i množina). Kao posljednji svoje vrste, na njima je teško breme, pogotovo nakon što je Luke izgubio sve pokušavajući na noge ponovno dići Jedi red, zbog čega je na kraju krajeva i završio na onom izoliranom otočiću usred ničega, a fanovi već sada nagađaju kako će se veliki dio osme epizode bazirati na njegovom treningu i podučavanju još uvijek iznimno “zelene” Rey.

Još jedna iznimno zanimljiva i sugestivna stvar u vezi osme epizode je i sam izgled naslova. Svi dosadašnji nastavci su ime Star Wars ispisivali žutim ili barem bijelim slovima, a najikonskija je ona varijanta s crnim slovima i žutim obrubom. The Last Jedi pak ima crna slova s crvenim obrubom što se do sada još nije dogodilo (iako su neke varijante naslova Revenge of the Sith i Return of the Jedi imale crvene varijante slova, to ipak nije bilo službeno), a možete staviti svoju kuću na kocku da to nije slučajno. Najlogičnija pretpostavka jest kako je takva promjena sugestija prema Sith redu koji tradicionalno koristi crvenu boju, što je još jedan maleni kamenčić u jezercu onoga što bi, po svemu sudeći, mogao biti jedan od mračnijih i depresivnijih Star Wars nastavaka. Mi ga stoga jedva čekamo, a vi?!

TAGOVIdisney lucas film naslov ratovi zvijezda sith star wars Star wars: the last jedi the last jedi

Komentiraj