Film i TV

U službi Njezinog veličanstva

Aside Banners

Stara špijunska škola i mladenački bunt u prvom traileru za Kingsman: The Secret Service

Piše , Objavljeno

Doba špijunskih trilera s dozom humora davno su za nama, a Matthew Vaughn svojim novim filmom pokušava vratiti izgubljeno vrijeme.

kingsman

Dok se mnogi od nas još nisu niti rodili, cvjetao je cijeli jedan žanr ozbiljnih, ali zabavnih špijunskih trilera s dozom humora, u kojima nije bilo previše nasilja, te su u takvim serijama i filmovima mogli uživati svi od 7 do 77 godina. Čak je i kultni James Bond u svojim ranijim nastavcima njegovao takav stil, a to vjerojatno i jest jedan od razloga ogromne popularnosti koju je doživio. Danas je situacija znatno drugačija, pa je tako ovaj žanr filmova gotovo u potpunosti izumro, a na njegovo mjesto su došli iznimno ozbiljni špijunski trileri i iznimno neozbiljne špijunske komedije.

Matthew Vaughn želi oživjeti davno izgubljena vremena svoje mladosti, te ekranizacijom stripa Secret Service (Mark Miller i Dave Gibbons) vratiti staru slavu izgubljenom žanru. Redatelj i scenarist koji stoji iza naslova poput Stardust, Kickass i X-Men: First Class zasigurno je osoba kojoj bismo povjerili ovako ozbiljnu zadaću, a sudeći po prvom traileru za Kingsman: The Secret Service, svaka mu je na mjestu!

Kingsman: The Secret Service – trailer:

Film prati mladog buntovnika natprosječne fizičke spreme i inteligencije (Taron Egerton) koji igrom slučaja završi u zatvoru, iz kojega ga izbavlja srednjovječni tajni agent/njegov ujak Jack (Colin Firth). Jack je pripadnik supertajne špijunske organizacije Kingsman, koja je pandan nekadašnjim vitezovima, te će mladog nećaka uključiti u intenzivni program obuke i prvi veliki slučaj: otmicu koju planira veleumni zlikovac (Samuel L. Jackson).

Hoće li film biti čemu ili mu slijedi brodolom, vidjeti ćemo već krajem listopada ove godine…

TAGOVIakcija humor kingsman matthew vaught špijunski triler

Komentiraj