Zabava

Aside Banners

Starcraft II – jesi li spreman?

Ljudi kupuju nove kompjutere, kreče stanove, idu kod pedikera, što sve ne... povodom izlaska najočekivanije igre u zadnje tri godine. Starcraft II: Wings Of Liberty kuca na vrata s par lasera

Piše , Objavljeno

Otkada je najavljen 19. svibnja 2007., Starcraft II ne prestaje golicati gejmersku maštu, ali niti iznevjeravati očekivanja. Da je riječ o bilo kojem drugom naslovu, vjerojatno bi bili daleko popustljiviji, no jedna od najboljih i najpopularnijih igara svih vremena ‘Starcraft:Brood War‘ ne zaslužuje tako zakašnjelog nasljednika. Wired proglasio je development igre jednim od najvećih promašaja 2009. godine. Ipak 27. srpnja – svjetska premijera novog Starcrafta s titlom ‘Wings Of Liberty‘.

To je samo prvi dio trilogije gdje su u centru pažnje Terransi, ljudski izgnanici sa Zemlje. U druge dvije nadolazeće ekspanzije, igrati ćemo se sa Zergom, rasom insektoidnih genetskih asimilanata te Protossom – civilizacijom s izuzetnim telepatskim moćima.

Osim poznatih likova i radnje koja se odvija preko snimljenih scena između misija, a za koje u Blizzardu kažu da su hollywoodske kvalitete što god to značilo, Starcraft II je za razliku od časnog prethodnika skoro sav napravljen oko ideje multiplayera, premda, naravno, i dalje možete vrtiti solo kampanje. U ‘Wings Of Liberty‘ nalazite se u koži Jima Raynora, ogorčenog plaćeničkog kapetana ovisnog o cugi koji obavlja prljave poslove za pare i kupovao si upgradeove. Ekspanzija u kojima španate Zerga ‘Heart Of The Swarm‘ zateći će vas u ulozi Kraljice Noževa pod imenom Kerrigan, a u trećem i posljednjem nastavku glumite templara Zeratula koji diplomacijom pokušava pomiriti posvađana plementa Protossa.

Baš je neki dan procurila vijest da je Starcraft II vjerojatno najskuplja igra svih vremena – utučeno je preko 100 milijuna dolara samo u razvoj, brojka još ne uključuje marketing. Navodno je na Grand Theft Auto skureno 100 milja, a Gran Tursimo 5 je pojeo njih 80. Usporedbe radi, maksimalni budžeti igara pred dvadeset godina bili su oko par stotina tisuća dolara. Doom 2 je 1993. koštao 200.000 i svi su se hvatali za glavu.

što se tiče specki, igra je elegantno isprogramirana. Minimalna PC konfiguracija je Pentium IV na 2.6 GHZ, 128 MB PCIe NVIDIA GeForce 6600 GT ili ATI Radeon 9800 PRO, 12 GB harda, giga RAM-a, i XP/Vista/7. Mašina koja je vjerojatno stara već kojih 6-7 godina i koju ste frknuli u oglasniku tamo još 2006. Nema izgovora, 27. srpnja svi…u dućan.

TAGOVIblizzard igre starcraft starcraft 2

Komentiraj