Zabava

Aside Banners

Step Brothers

Will Ferrell vraća se u novom filmu. Možemo li očekivati povratak starim korijenima i filmovima zbog kojih smo ga zavoljeli? Provjerite...

Piše , Objavljeno

Nakon ovog jeftinog uvoda koji vas šatro uvlači u magični svijet filmskih recenzija, vrijeme je da se upoznate s novim kino hitom jednog od trenutno najvećih komičara u Americi.

step brothers

step brothers

Nakon što nam je Reilly ove godine uletio sa sasvim solidnim “Dewey Coxom”, a Ferrell se prosrao sa svojom ispodprosječnom komedijom o košarci, bili smo poprilično skeptični po pitanju njihovog ponovnog zajedničkog projekta, ali moramo priznati da smo držali fige da se za trajanja filma barem pet puta nasmijemo jer i jedan i drugi spadaju među one glumce od kojih mnogo očekujemo. Jednim dijelom za to je zaslužan i njihov prethodni zajednički angažman “Talladega Nights” koji nas je odlično zabavio. Film smo pogledali i odahnuli jer riječ je o sasvim pristojnoj komediji koja možda nije na nivou “Anchormana” ili “Talladega Nights“, ali ima sasvim dovoljno fora koje bi vas mogle natjerati na smijeh. Isto tako, postoji velika šansa da ćemo vremenom još više zavoljeti ovaj film jer ima potencijal.

Step Brothers trailer

O čemu je uopče riječ?

step brothers

step brothers

Dakle, Brennan Huff (Ferrell) i Dale Doback (Reilly) dva su četrdesetogodišnja retarda koja još uvijek žive sa svojim samohranim roditeljima i ničime ne pokazuju da se u skorije vrijeme namjeravaju odseliti. Kada se njihovo dvoje roditelja sretne i spanđa, započinje zajednički život dvojice idiota koji se ponašaju kao razmažena derišta i odbijaju živjeti pod istim krovom.

Dakle, standardni zaplet koji bi jedva tjerao glupavi obiteljski sitcom, ovdje funkcionira daleko bolje kada znamo da su glavni protagonisti debelo zakoračili u četrdesetu. Fore nerijetko uspijevaju nasmijati i u većem dijelu filma stvari funkcioniraju gotovo savršeno. Doduše, scenarij je davao manevarskog prostora da se razvije daleko duhovitiji materijal, ali nakon “Semi-Pro” spremni smo prihvatiti i mrvice u nadi da je to put prema izlasku iz kreativne krize.

Zabranjena verzija trailera

Ipak između raznoraznih polukomedija koje smo istrpili ove godine, “Step Brothers” je ipak svojevrsno svjetlo na kraju tunela i daje nadu da će glupavi humor koji toliko volimo zaživjeti unutar tabora ljudi koji su nas oduševljavali svih ovih godina. Dobar džob!

Idesh! preporuka:Kratko i jasno. Pogledati.

Redatelj:Adam McKay
Uloge:Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen…
Trajanje:98 min.

Red trivije:

– Trailer za “Step Brotherse” zabranjen je jer je jedan od rijetkih za čijeg se trajanja može čuti riječ “fuck” i to više puta pošto su autori odlučili odvesti kršenje ove zabrane do apsurda;
– Reillyev idući projekt bit će zanimljiv animirani projekt “9”, koji će objediniti CGI i stop animaciju, a iza projekta stoji i naš omiljeni Rus Timur Bekmambetov;
– Film je u Americi i svijetu zaradio preko 230 milijuna dolara;
– Očito je da triviju izvlačimo iz dupeta jer ništa zanimljivo nismo mogli pronaći.

TAGOVIfilm john reilly komedija semi pro step brothers will ferrell

Komentiraj