Film i TV

Gdje si sada, Kirče?!

Banner 300

Stigao je prvi trailer za ‘Star Trek Beyond’, a mi smo uglavnom neugodno šokirani

Piše , Objavljeno

Voljeli ga vi ili ne, mora se priznati kako je Star Trek institucija koju ne treba shvatiti olako, tako da nam nije potpuno jasno što je to Justin Lin snimio?!

star trek 1Još se uvijek lome koplja oko toga je li J.J. Abrams napravio dobar posao s dva posljednja Star Trek filma ili je pokopao mnogima omiljenu franšizu. Mi smo stajališta kako se radilo o itekako manjkavim filmovima, ali svejedno imamo pozitivno mišljenje o načinu na koji je sada već veliki redatelj i scenarist uveo ovaj serijal u 21. stoljeće. Naravno da masa ne želi gledati diplomaciju, zamršene političke igre i taktička nadmudrivanja već epske svemirske bitke, eksplozije i pucačinu, ali J.J. je uspio napraviti solidan balans ovih elemenata i pružiti nam ugodno iskustvo. Kada je dobio gažu da radi na Star Warsima, morao je prepustiti Star Trek nekome drugome, a iznimno je zahtjevan zadatak prihvatio Justin Lin, genijalac koji je Fast & Furious serijal pretvorio u žešću tvornicu novca. Pa da vidimo što je on to napravio…

Star Trek Beyond – trailer:

What the…? Justine, jesi li ti normalan?! Ponavljamo, razumijemo potrebu da se geekovski Star Trek približi široj populaciji (prvenstveno klincima), ali ovo je jednostavno previše u svakom pogledu. OK, radi se o teaseru pa ne treba brzati sa zaključcima, ali ovo nikako nije u duhu Star Treka, ma koliko oni poznatih imena i brodova nakeljili. Bezumna pucačina, “napete” akcijske scene, nekakvi jadni vanzemaljci, Enterprise koji PONOVNO biva uništen (ima li taj brod uopće štitove ili kakvo naoružanje i tko dopušta Kirku i ekipi da upravljaju njime nakon sada već treće havarije?!), Sabotage kao pozadinska glazba (volimo mi Beastie Boyse, ali ima i drugih cool pjesama na svijetu), jeftini one-lineri… uopće ne smrdi na dobro!

Od kud je ovaj ispao, iz Buffy: Ubojice vampira?!

Od kud je ovaj ispao, iz Buffy: Ubojice vampira?!

Prepoznala je to i internet zajednica koja žešće hejta te se naveliko sprda s ovim trailerom, a Paramount, producenti i ekipa nikako ne mogu biti zadovoljni s omjerom lajkova i dislajkova. Nabacuje se posprdnim imenima poput Furious Guardians of the Fast Galaxy (Star Trek Remix), Fast Trek 8, Car Wars: Episode VII: The Gear Shift Awakens i 2 Trek 2 Furious, ljudi se pitaju koju ulogu glumi Vin Diesel, a neki se tješe kako je sve ovo zapravo nekakva blesava spačka. U svakom slučaju, malo je koga briga što će biti sa Kirkom (Chris Pine), Spockom (Zachary Quinto), Scottyem (Simon Pegg) i ekipom te kakav je točno negativac Idris Elba. Tužno, ali eto, ostaje nam samo nadati se kako je ovo samo jedan jako promašen trailer i kako će konačan proizvod biti daleko bolji, a koji će biti razmjeri ove potencijalne katastrofe moći ćemo vidjeti već 22. srpnja 2016. godine.

TAGOVIenterprise J. J. Abrams justin lin sf star trek star trek beyond Zvjezdane staze

Komentiraj