Film i TV

He is back!

Aside Banners

Stigao nam je prvi trailer za novog Terminatora: Evo što donosi ‘Genisys’

Piše , Objavljeno

Peti nastavak slavne Terminator frašize napokon je dobio prvi trailer, a već sada nam je nad glavama hrpa sumnjičavih upitnika.

terminator 2Posljednjih smo desetak dana svjedoci pravog predbožićnog darivanja: prvo genijalni trailer za Jurassic World, zatim prava bomba od teasera novog Star Wars filma, a sada i prvi pogled na novog Terminatora. Ljubitelji velikih SF franšiza stvarno su došli na svoje, ali već sada mnogi fanovi pokazuju dosta sumnje u konačni proizvod, pogotovo u slučaju potonjeg. Iako izgleda kako će nakon prilično neuspješnog i nepravedno popljuvanog Terminator: Salvationa, peti nastavak pokušati vratiti stvari na početak i približiti se izvorniku izgleda kako će se na kraju priča svesti na totalno negiranje svega što smo do sada naučili o Terminatorima i svojevrsno “brisanje prošlosti”.

Priča nas vodi u Los Angeles 2029. godine, kada šačica preživjelih pobunjenika pod vodstvom Johna Connora (Jason Clarke) planira konačnu bitku protiv strojeva. Saznaju kako SkyNet planira poslati napredni T-1000 model (Byung-hun Lee) u prošlost kako bi ubio Sarah Connor (Emilia Clarke) te šalju Kylea Reesea (Jai Courtney) da ga spriječi. Po povratku u 1984. godinu Kyle saznaje da Connorica već ima zaštitu i to nikog drugog do samog T-800 (Arnold Schwarzenegger), koji je s njom još od njenog djetinjstva. Ček, ček… što?!

Terminator: Genisys – trailer:

Sam trailer i storyline kojem daje natruhe je pravi mindfuck za svakog obožavatelja serijala jer se naizgled odvija u vremenu kao i originalni Terminator, ali se zapravo radi o nekakvom paralelnom svemiru kombiniranom s vremenskom linijom Terminatora 2 koji za svrhu ima totalno brisanje onoga što smo mogli gledati u prva četiri nastavka (iako se i Terminator: Salvation odmaknuo od originalne vremenske linije) kako bi se napravilo mjesta za sasvim novu, odvojenu franšizu.. To ne mora biti nužno loše (primjer je X-Men: Days of Future Past i novi Star Trek nastavci), ali puritancima se ovakvo kršenje kanona sigurno neće svidjeti.

Najveći plus je povratak Arnolda Schwarzennegera u jednu od uloga koje su mu zasigurno definirale karijeru, a dobro bi mu došao jedan pravi hit nakon nekoliko novijih box office razočaranja. Byung-hun Lee je ubačen u priču kako bi se zaradio koji dolar više na azijskom tržištu, a najviše su zabrinjavajuće uloge Emilie Clarke i Jaia Courtneya. Po raznim se forumima i među komentarima upravo ovo dvoje označava kao najvjerojatnije Ahilove pete cijelog projekta, a moramo priznati da im definitivno nedostaje karizme.

terminator 3

No ako ništa drugo, akcija izgleda zabavno, efekti su solidni (a i morali bi biti za 170 milijuna dolara) i više nas toliko ne impresioniraju jer barem na to možemo sigurno računati kada govorimo o modernim blockbusterima, a nismo niti sumnjali da će izostati kultni I’ll be back!. Gledat će se sigurno i to na najvećem mogućem platnu već 1. srpnja 2015. godine, ali pošto smo se posljednjih nekoliko godina znali pošteno opeći na ovakvim blockbusterima, nećemo se previše nabrijavati jer bi nam time moguće razočaranje moglo pasti još teže.

P.S.: Ako ste se zapitali koja je to stvar koja svira u ovom (a i u nekoliko drugih novijih trailera), odgovor je: Jetta – I’d Love To Change The World. Nema na čemu…

TAGOVIarnold schwarzenneger budućnost franšiza putovanje kroz vrijeme sf terminator terminator: genisys

Komentiraj