Zabava

Aside Banners

Što čini razliku između dobrog seksa i odličnog seksa

Piše , Objavljeno

Znaš ono kada bi u školi dobio vrlo dobar. Više manje si kompletno usvojio gradivo, niti jedna stavka ti nije bila nepoznata, ali opet, nijanse su te dijelile od toga da bi tvoj performans bio ocijenjen kao odličan. Dok si hodao od ploče prema klupi, znao si kada si apsolutno rasturio, a isto tako si znao i kada je bilo…meh. Prolazno. Isto možemo primjeniti i na seks.

Jedina razlika između ispita i seksa je ta što je rijetko koji seks neprolazan. Jer i loš seks bolji je od nikakvog. Uglavnom. Najviše ih je osrednjih ili dobrih, to je ono iskustvo u kojemu uživaš dok traje, tehnički je sve u redu, ali o njemu prestaneš razmišljati čim se obučeš. A onda postoji seks koji je toliko dobar da imaš osjećaj da si high, i na pomisao kojeg te prolaze trnci kad god ga se sjetiš. Takav seks ovisi o nekoliko faktora…

1. Tvoj partner/ica

90% tvog zadovoljstva seksom ovisi o partneru ili partnerici. Ne u smislu da se od njih očekuju akrobacije u krevetu ili da rade išta spektakularno ili nikad viđeno. Dapače, mogu biti i manje aktivni od tebe, a svejedno ti pružiti izvanredno iskustvo. Jedina bitna stvar je
koliko su “prisutni” i uživljeni, tj. kako se ponašaju kroz cijeli odnos, počevši s predigrom.

Ako ne može dočekati da te skine, sve kod nje vrišti od strasti, a pogled joj je pun čežnje, to će uvelike pridonijeti tvojim zadovoljstvom cijelim iskustvom. Prilično je jednostavno, u seksu nas najviše napaljuje vidjeti da druga osoba uživa u tome što radimo. Ne toliko radi nje same koliko radi toga što smo generalno svi iskompleksirani egotriperi željni potvrde.  Nepotrebno je i govoriti koliki je turn off ako djeluje kao da joj je dosadno ili razmišlja o nečemu drugome te ne pokazuje nikakvu inicijativu.

Ono što vrijedi za tvoju partnericu, vrijedi i za tebe. Odličan seks ovisi o energiji osoba koje u njemu participiraju i međusobnoj zainteresiranosti za isti. Jednostavno rečeno, jedno drugome služite kao gorivo.

2. Predigra

Daleko od toga da ne postoji dobar seks na brzaka koji ne podrazumijeva neke posebne predigre, no kod takvog seksa obično je situacija ta koja čini stvar zanimljivom, ne sam seks. Upravo predigra je ključan faktor za odličan seks, a mnogi muškarci je zanemaruju pokušavajući čim prije doći do “glavnog” djela.

Predigra nije ništa drugo nego izazivanje. Predigra je odgađanje zadovoljstva s ciljem većeg uživanja. Predigra služi da intezivira sva osjetila, uzburka hormone i poveća žudnju- sve ono što čini razliku između “seksa” i vrhunskog seksa.

3. Oralni seks

seks 2

Oralni seks trebao bi biti sastavni dio svakog seksualnog odnosa, a u njemu bi trebale uživati obje strane. Ako očekuješ da partnerica to radi redovito, a ti rijetko ili nikad, sebičan si ili lijen ljubavnik, a takvi, kao ni seks s njima, se ne pamte.

4. Razgovor

Nikako o tome tko će izvest psa u šetnju ili je li kupio celer za ručak.

Iako s dirty talkom nisu svi na ti i mnoge čini nervoznim, on može biti puno više stimulirajući od apsolutne šutnje. Razgovor u seksu ne podrazumijeva nešto pretjerano vulgarno već pokoji komentar o tome kako vam nešto odgovara, što biste htjeli raditi ili da vam partnerica radi. Razgovor je također bitan kod uvođenja bilo kojih “novih” stvari
ili situacija u krevet koje inače ne prakticirate kako biste znali da ste oboje on board s time.

5. Samouvjerenost

Ako ste već došli do toga da ste skupa u krevetu, sad nema razloga za komplekse i nesigurnost. Veličina penisa, oblik grudi i ostale stvari kojima se opterećujemo igraju vrlo malu ulogu kod cjelokupnog dojma (i zadovoljstva). Nesigurnost i sramežljivost s druge strane, mogu znatno pokvariti stvari.

6. Zaigrajte se

Svaki seks koji se pamti ima ono nešto što ga razlikuje od uobičajenog seksa. Nećemo u detalje, tu dolazi u obzir sve što iskače iz vaše “rutine” i pojma “normalno”. Nekome je kinky seks s upaljenim svjetlima, drugima vezivanje, trećima… Nije bitno o čemu se radi, bitno je da vas to oboje uzbuđuje.

seks

 

TAGOVIoralni seks predigra seks

Komentiraj