Zabava

Aside Banners

Što gledati kada vas HRT, Nova i RTL izdaju?

Već vas neko vrijeme nismo upoznali sa novim i relativno novim serijama koje su se pojavile na bjelosvjetskim televizijskim kanalima. Vrijeme je da tome stanemo na kraj...

Piše , Objavljeno

Kada je štrajk završio, televizijskim kućama ponovno je krenulo, a Idesh! još jednom dolazi s naramkom vruće i ne tako vruće robe koja će vam vratiti podočnjake i natjerati vas da noći provodite buljeći u ekrane.

NOVO:Pregled novih serija u 2009. godini >>

Unhitched (FOX)

Unhitched

Unhitched

Nakon razvoda, 35 godina stari neženja ponovno je na tržištu i treba se uhvatiti ukoštac s izlaženjem koje se promijenilo od vremena kada je zadnji puta bario.
Ovakav uvod možda bi prošao u nekom časopisu za žene u menopauzi ili muškarce u krizi srednjih godina, ali mi to ne bi popušili da ne znamo kako iza ovog sitcoma stoje svima poznati vulgarnjaci, braća Farrelly koji su zaslužni za “zahodske” komedije kao što su “Glup i gluplji” ili nedavni “Zavodnik”.
Ako ste ljubitelj infantilnog humora (a mi jesmo) uživat ćete već u prvoj epizodi jer u par minuta braća Farrelly poklonit će vam scenu u kojoj majmun siluje muškarca. Treba li vam još poticaja?
Idesh! termometar: Poprilično glupo i djetinjasto, ali ima određenu čar. Vruće k’o užareni ugljen u rukama Ivana Danka.

Canterbury’s Law (FOX)

Canterbury's Law

Canterbury’s Law

Kada smo pročitali sinopsis i doznali kako je riječ o još jednoj seriji o odvjetnicima, okrenuo nam se želudac jer ako je nečeg bilo previše, to su svakako serije o odvjetnicima.
No, kada smo vidjeli da je u projekt uključen naš omiljeni luđak Denis Leary, stvar je bila riješena. Iako je “Canterbury’s Law” samo još jedna serija o odvjetnicima, Julianna Margulies odlična je kao odvjetnica koja ne preže pred fleksibilnim tumačenjem propisa s ciljem da oslobodi nepravedno optužene. U sve to ubačena je i pod-priča sa otetim sinom pa sve ima još jednu zgodnu dimenziju. Kritike su odlične, a vrijeme će pokazati hoće li se serija održati ili propasti.
Idesh! termometar: Sličnu smo priču imali sa spin-offom “Pravde za sve” pa očekujemo da producenti što prije izbace sve adute. Toplo, ali naginje vrućini jer u igri je Denis “Vatreni dečko” Leary…

Breaking Bad (AMC)

Walter White je srednjovječni profesor kemije koji jednog dana doznaje da boluje od neizlječivog raka pluća, a prognoze nisu sjajne. Uz sve to, ima hendikepirano dijete i trudnu ženu. Prije nego umre, odlučuje da će se pobrinuti za svoju obitelj pa u podrumu stvori laboratorij za proizvodnju droge.
Sličnu priču imali smo sa serijom “Weeds” (koja, čujemo, uskoro kreće na RTL-u), ali “Breaking bad” ima posebnu čar jer u glavnoj ulozi pojavljuje se naš omiljeni neurotični otac iz “Malcolma u sredini”, Byran Cranston.
Seriju je stvorio Vince Gilligan koji je radio i na “Dosjeima X”, omiljenoj seriji svih zaljubljenika u mistično i natprirodno. Mnogi kritičari pohvalili su odličnu glumu, a serija je općenito dobro prihvaćena i spada među favorite svih fanova pomaknutog humora.
Idesh! termometar: Crni humor, Cranston i dilanje gudrovine… Dirnuti smo. Vruće ko narkomanova žlica.

Miss Guided (ABC)

Miss Guided

Miss Guided

Ako volite sladunjave komične serije za široke mase, “Miss Guided” bi mogao biti pravo rješenje za vas. Čuli smo da na seriji radi Ashton Kutcher pa smo očekivali malo zajebanije fore, ali nažalost dobili smo srednjostrujaški sitcom o neuklopljenoj srednjoškolskoj savjetnici koja je zaljubljena u svog kolegu koji pomalo trza na zaljubljenu čudakinju.
Rob Thomas, kreator “Veronice Mars” trebao je sudjelovati u ekipi, ali napustio je tim kada je shvatio da će humor biti na nivou prosječnog sitcoma i zaista ga ne možemo kriviti. No, kritika je prema seriji bila blagonaklona, a izgleda da i publika pronalazi skrivene tajne i razumije taj tip humora. Mi smo ‘ladni i ne trzamo!
Idesh! termometar: Ovo je hladnije od babine postelje, ali tko voli…

Knight Rider (NBC)

Knight Rider

Knight Rider

Isprva smo bili oduševljeni idejom o rimejku kultne serije iz osamdesetih kada je i Mič bio kul, ali kada se ovaj drlog pojavio na malim ekranima poprilično smo se razočarali.
Čak i ako volite “treši” serije o potpuno automatiziranim automobilima koji se ponašaju kao brižni otac i pričaju glasom Val Kilmera, razočarat ćete se bezličnim pilotom serije koja bi uskoro trebala započeti sa snimanjem. Unatoč tome što je pilolt / film imao sve predispozicije da postane odlična zajebancija i tome što se u seriji pojavljuje Sydney Tamiia Poitier iz “Grindhousea”, stvar jednostavno ne šljaka. No, ne pretjerano zahtjevni zaljubljenici u brzu vožnju i Ford Mustang mogli bi postati najveći fanovi serije ako emitiranje uopće krene.
Idesh! termometar:Moglo je gorjeti, ali ovako je hladnije od eskimskog snošaja…

Pročitaj i:

Deset serija koje nisu smjeli ukinuti >>

Piloti – šo’ imaaa novo!? >>

Koje serije gledati u 2008. >>

Idesh! TV vodič >>

TAGOVIamc Breaking Bad Canterburys Law fox knight rider Miss Guided nbc serija televizija tv tv vodič Unhitched

Komentiraj