Zabava

gdje idesh u veljači?

Što u veljači? Riječko Art-kino ima vrhunski repertoar: Disney klasici, romantični kultni filmovi i euro-film

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Ako imate sreću da veljaču provodite u Rijeci, Art-kino nudi ljubav za veljaču, mjesec zaljubljenih. Od svima omiljenih animiranih i igranih filmova pa do suvremenih europskih art filmova koji možda postanu klasici.

U programu Kultno kino ćete moći pogledati jedan ljubavni klasik – suvremenu interpretaciju Romea i Julije u režiji Baza Luhrmanna koji od svojih početaka plijeni pažnju nevjerojatnim vizualima i redateljskim izborima. Leonardo DiCaprio u havajskoj košulji i Claire Danes u vječnoj tragediji Williama Shakespearea će oduševiti i one koji su gledali film, a i one koji se tek trebaju upoznati s ovim kultnim filmom za djecu devedesetih. Romeo i Julija slave 25. rođendan, ovo se mora.

.

Ljubav u doba korone 2

U programu Ljubav u doba korone nam stižu Disneyjevi klasici za najmlađe – Mala sirena, Aladin, Princeza i žabac i Hercules, a tu je i Don Bluthov animirani klasik koji je nadmašio i neke Disneyjeve klasike Anastazija iz 1997. godine.

.

Drugi dio ciklusa sastavljen je od šest filmova koji pričaju šest romantičnih sudbina ovog stoljeća: Ljubav i košarka Gine Prince-Bythewood (nama film s najdražim soundtrackom ikad), mjuzikl Moulin Rouge Baza Luhrmanna s Ewanom McGregorom i Nicole Kidman u glavnim ulogama, quirky indie romantična komedija Garden State Zacha Braffa, Prije sumraka Richarda Linklatera, drugi dio kultne ljubavne trilogije o susretima Ethaan Hawkea i Julie Delpy, (500) Days of Summer Marca Webba, prava hipsterska romansa s tada mladim zvijezdama u usponu Zooey Deschanel i Josephom Gordonom-Levittom i Ta luda ljubav (2011.) sa zvjezdanim glumačkim sastavom (Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore).

.

Mi nismo u Rijeci, ali ova ponuda izgleda fantastično, čak ju cijenimo više od onog što multipleksi prikazuju u ovom trenutku JER svi veliki filmski studiji se boje izbaciti nove filmove kako ne bi izgubili novac. Tko god radi selekciju za Art-kinu u Rijeci, zna što radi.

Novi filmovi u programu

Od početka veljače u Art-kinu se prikazuje film O beskraju švedskog redatelja Roya Anderssona. Film priča o ljepoti, okrutnosti i banalnosti postojanja. Suosjećamo.

.

Irska melodrama Bračne nevjere stiže na program 7. veljače, a slijedi priču dva mlada dablinska para na početku poteškoća u vezama. Glumačka postava je savršena, a najpoznatiji je svakako Cillian Murphy zahvaljujući izletima u Hollywood te ulozi u Peaky Blindersima.

9. veljače stiže romantična drama Fotografija koja inspiraciju crpi iz bolivudskih mjuzikla i Shakespearovih komedija te prikazuj nešto drugačiju priču o ljubavi u kontradiktornom svijetu urbane Indije.

Za ljubitelje talijanske kinematografije istog dana na program stiže novi film nagrađivanog redatelja Gabrielea Muccina Najljepše godine, a za male filmoljupce 13. i 14. veljače rezervirani su za novu dansku animiranu obiteljsku avanturu Tvornica snova – čudesno inventivnu, inteligentnu i zabavnu priču koja ima puno toga za reći o obitelji, ali i magiji snova.

.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na službenoj stranici kina.

TAGOVIgdje idesh u veljači? izlasci kino