Zabava

Aside Banners

Stoic – Uwe Boll se uozbiljio

Sve nam se više čini da je legendarni Uwe Boll napokon snimio film koji bi se mogao opisati kao 'ozbiljan'. No, pitanje je želimo li takvog Bolla?

Piše , Objavljeno

Čovjek koji iza sebe ima neke od najtrešerskijih remek djela poznatih čovjeku u svom bi se novom filmu “Stoic” mogao napokon dotaknuti neke ozbiljne teme koja inspiraciju ne crpi iz video igara već je, vjerovali ili ne, bazirana na istinitom događaju.

Stoic Trailer

Istiniti događaj navodno je bio ovakav. U nekom njemačkom zatvoru ekipa zatvorenika se nakon partije pokera dogovorila da će se gubitnik morati ispovraćati i nakon toga pojesti vlastitu bljuvotinu (osjećamo da se mnogi među vama već raduju ovom uistinu dirljivom filmu jake socijalne poruke). No, igra eskalira i zatvorenici punih 10 sati siluju drugog zatvorenika prije nego ga natjeraju na samoubojstvo. Dakle, prilično je jasno da ovaj film neće biti savršen za ugodnu nedjeljnu večer i zdjelu kokica.

Vrijedi spomenuti i kako trailer ne daje naslutiti da je riječ o nekom trasherskom uratku na kakve smo od Bolla navikli već punokrvnom art filmu sa nekad ozbiljnim, a već godinama u sranje uronjenim Edwardom Furlongom koji se pojavio u solidnom “Animal Factoryu” prije skoro 10 godina.
Naravno, ne trebate se bojati da će Boll snimiti ozbiljan film već prije da će ponovno ogresti u standardnu eksploataciju nasilja utemeljenu na ozbiljnoj temi. Oni koji su film pogledali tvrde da je riječ o uobičajenoj filmskoj drlji na kakvu smo od redatelja navikli pa postoji velika mogućnost da ćemo u filmu i podjednako uživati.

stoic - uwe boll

stoic – uwe boll

Reći ćemo još i da je “Stoic” prvi od tri slična filma koja će se pojaviti. Prvi je “Darfur” u kojem dvoje američkih novinara otkriva ratne strahote počinjene u Sudanu nakon čega su stavljeni u nezavidan položaj. Hoće li se vratiti u Ameriku i izvijestiti o ovom zločinu ili ostati na licu mjesta i pomoći žrtvama? Do kraja godine trebao bi se pojaviti i “The Storm” koji je obavijen velom tajne iako je već poznata priča o misterioznom liku Sylasu koji se od oluje skriva kod dva farmera potpuno nesvjesna da tajnoviti stranac skriva jezivu istinu.

Sve u svemu, jedan od najplodnijih i najomraženijih redatelja današnjice ponovno jaše, a mi vjerujemo da će i novi uraci zadržati taj suptilni “Uwe Boll touch” kakav smo navikli obožavati iz tko zna kojih razloga.

TAGOVIfilm stoic trash uwe boll

Komentiraj