Zabava

Aside Banners

Street Fighter IV

Capcom je odlučio vratiti svoju najjaču franšizu i to su odlučili učiniti na old skul način. Street Fighter IV vraća 2D šoru u svijet igara.

Piše , Objavljeno

Da su vam prije nekoliko godina rekli da je u nastajanju borilačka igra koja će vratiti onaj stari dvodimenzionalni način igre, vjerojatno bi ga udarili kružnim ravno u prsa. Oke, vjerojatno ne bi, ali baš kao i mi, pomislili bi da je možda prerano za povratak 2D šora. Na svu sreću Capcom ne dijeli to mišljenje i zaključili su da je idealno vrijeme za povratak na stare vrijednosti.

Street Fighter 4

Street Fighter 4

Street Fighter 4

Ovih dana u trgovinama pojavio se novi Street Fighter i to četvrti nastavak franšize koja je zamrla prije više od deset godina. Naime, posljednji je službeni nastavak izbačen 1997. (oke, bio je i jedan iz ’99, ali taj ne računamo) i tada je već bilo poprilično jasno da se malo što može učiniti za serijal. No, neovisno o tome tradicija organiziranih turnira u SF-u je nastavljena jer prema mnogima malo je toga revolucionarnog učinjeno po pitanju šora nakon Street Fightera.

U jednu ruku proizvođači su vođeni idejom da je retro “IN”, u drugu ruku (volimo stvari dijeliti na ruke), popularnost igre nikada nije jenjavala (ali ljudi se jednostavno nisu micali od dvojke) i upravo zbog fascinacije dvojkom producent Yoshinori Ono htio je zadržati old skul način igre jer iako je pozadina 3D glavni način igre ostao je 2D.

Street Fighter 4

Street Fighter 4

Naglasak više nije na combo udarcima pa je uveden “focus attack” koji se najbolje može opisati kao proces u dvije faze. U prvoj zauzimate stav i apsorbirate protivnikove udarce, a u drugoj izvodite udarac čija snaga ovisi o apsorbiranoj energiji. Drugi novitet je “ultra combo” koji je ništa drugo nego “superkulguba” udarac popraćen animacijom.

Vrijedi spomenuti i četiri nova lika koje možete voditi. Abel (francuski majstor borilačkih vještina koji pati od amnezije), Crimson Viper (seksi američka špijunka), Rufus (američki majstor kung-fua koji se želi dokazati) i El Fuerte (luchador koji navodno rastura). Kada završite igru, možete otvoriti još šest novih likova.
Sve u svemu, zabave neće nedostajati, a na vama je da nabavite svoj primjerak.

TAGOVIigre Street Fighter IV

Komentiraj