Zabava

Aside Banners

Street Kings | Kraljevi kvarta

Čovjek koji je napisao knjige prema kojem su snimljeni odlični �L.A. Povjerljivo� i očajna �Crna Dalija� napisao je scenarij za ovo filmsko ostvarenje, a mi smo film i pogledali.

Piše , Objavljeno

Street Kings | Kraljevi kvarta

Street Kings | Kraljevi kvarta

Da ne bi bilo zabune, «Street Kings» nije film o ovogodišnjim hrvatskim predstavnicima na Eurosongu nego dosadnjikavo i prazno djelce o pokvarenim murjacima i njihovim prljavim poslovima.
Redatelj David Ayer prije ovog filma pisao je scenarije za osrednje filmove kao što su «Brzi i žestoki» ili «S.W.A.T.», a prije ovog režirao je samo solidan psihološki triler «Harsh Times» pa nismo ni očekivali bogznakakav film. No, čak i kada ne očekujete dobar film, ovakav vas drlog ne može zadovoljiti, a blagi smo kada kažemo da nismo oduševljeni.

Street Kings trailer

keanu reeves u glavnoj ulozi

keanu reeves u glavnoj ulozi

Naime, ako kojim slučajem prebrodite strahovito iritantnu glumu (ili kako god to nazivali) Keanua Reevesa, pred vama je cijeli niz problema i teško je početi. Kao prvo, priča je toliko isklišeizirana i predvidiva da i oni koji do sada nisu pogledali ni jedan triler o žbirovima neće imati većih problema s pronicanjem «kompleksnog zapleta».
Iskusniji režiser iz ovog bi predloška u najboljem slučaju izvukao relativno gledljiv akcijski triler, ali Ayer je uspio stvoriti film u kojem vam je apsolutno svejedno što će se dogoditi sa protagonistima i kako će se sve završiti. Anemične izvedbe gotovo svih glumaca najiritantniji su detalj, od beživotnog Reevesa, preko očajnih pojavljivanja repera pa sve do Whitakera koji bezuspješno pokušava ponoviti ulogu Denzela Washingtona iz «Training daya».

Radnja je poprilično nezanimljiva i prati detektiva Toma Ludlowa koji je uvučen u ubojstvo bivšeg parnera iz kojeg se mora iskobeljati prije nego mu karijeru unište sumnje nabrijanog istražitelja. U jednom trenutku i prijatelji postaju sumnjivi, a Ludlow mora odlučiti hoće li vjerovati ljudima koje poznaje cijelog života ili će vjerovati samo sebi. škrblj-ser-kenj-žbidlj i tako punih 109 minuta. Nenadahnuta ekipa glumaca pokušava iz loše napisanih dijaloga izvući što više, ali u tome ne uspijeva, a gledatelji su osuđeni na besmislena macho blebetanja koja ničem ne vode.

Idesh! preporuka:Ostanite kod kuće i gledajte televizijski program.
Redatelj:David Ayer
Glume:Keanu Reeves, Forest Whitaker, Hugh Laurie…
Trajanje:109 min.

TAGOVIDavid Ayer film forest whitaker hugh laurie keanu reeves kraljevi kvarta street kings triler

Komentiraj