Zabava

Aside Banners

Studio: Yearbook 1

Iz zemlje koja nam je podarila bendove poput Abba, Ace Of Base, Hives, Soundtrack Of Our Lives, Arch Enemya, Pain Of Salvation, Europe i The Knife, stiže nova glazbena senzacija. Zovu se Studio i nama su super.

Piše , Objavljeno

Studio:Yearbook 1

Studio:Yearbook 1

Prva pomisao kada mi je kroz zvučnike projurila No Comply, prva pjesma s njihovog albuma Yearbook 1, bila je:”New Order”. švedski dvojac Dan Lissvik i Rasmus Hagg, odlučili su kako neće tu stati, pa Radio Edit nastavlja živjeti na sjećanjima na Happy Mondayse.
I dok se njih dvojica s lakoćom poigravaju s elastičnim basovima, spiralnim gitarama, glasom koji neodoljivo podsjeća na Bernarda Summera, kristalnim sintisajzerima, dok jašu kroz new wave, techno, dub, trance i Afrobeat, poput kometa će pored vas proći jedna epska 16-minutna Out There koja je pak toliko zavodljiva da će te joj se morati vratiti iznova.

Momci iz Gothenburga prije svega su vješti manipulatori vremenom, pa su trominutne pop pjesme odlučili bez srama proširiti i rasplamsati do vječnosti, a u najboljoj maniri Neu! i Can, repeticiju učiniti sastavnim dijelom vala na koji jednom sjednete i ne želite više sići s njega.
Kičast s jedne strane, no minimalistički otuđen s druge Yearbook 1 je izdanje koje bi trebalo pronaći mjesta u vašem životu, koje će u praskozorja prizivati i Public Image LTD. a ako slučajno na tom vašem otkrivanju novih glazbenih svjetova naiđete ima i na sugrađane The Tough Alliance obavezno ih poslušajte.

TAGOVIelektro glazba new order studio

Komentiraj