Film i TV

Moglo je i gore

Aside Banners

Sudeći po prvom traileru, Nindža kornjače u verziji Michaela Bayja izgledaju bolje od očekivanog

Piše , Objavljeno

Michael Bay će ovoga ljeta paliti i žariti kino dvoranama s čak dva blockbustera, a osim Transformersa žestoko negodovanje i odobravanje će doživjeti i Nindža kornjače.

nindža kornjače

Michael Bay je faca koju ili volite ili prezirete, a isto je i s njegovim filmovima. Vjerujemo da su svi naši čitatelji gledali barem jedan od Transformers nastavaka, a dok ih obični gledatelji uglavnom smatraju simpatičnom CGI zabavom, tvrdokorni fanovi proklinju dan kada je Bay u ruke uzeo kameru i uništio im sve snove. Otprilike isto tako su se osjećali i tvrdokorni fanovi Teenage Mutant Ninja Turtles franšize (ima li uopće takvih, a da nisu na subjektivno nostalgičnom tripu?), kada su čuli da se Bay prihvatio nove ekranizacije ovog popularnog strip serijala.

Iako je potpisan samo kao producent, od prvih se fotografija sa snimanja dalo zaključiti da su u ovom projektu Bayju ruke zmazane do ramena. Redatelj Jonathan Liebesman si može zabrijavati koliko hoće da on zapravo drži sve konce u ruci, ali zna se tko je gazda. Čak je i neugodno loša Megan Fox dobila novu priliku da zablista, pa se sve ovo na kraju čini kao još jedna bezdušna tvornica novca. No, jesmo li u krivu?

Teenage Mutant Ninja Turtles – trailer:

Gledajući minutu i pol prvih video materijala iz n-te po redu ekranizacije Nindža kornjača, možemo zaključiti da će ovaj ‘crtić’ krenuti jednim od ova dva puta: totalno negledljiva trash CGI katastrofa ili zanimljivi eye-candy blockbuster vrijedan tih 50-ak kuna za kino ulaznicu. Realno gledajući, ne možemo očekivati neku previše duboku i emotivno angažiranu priču od filma u kojem su glavni junaci četiri mutirane tinejdžerske kornjače s impresivnim znanjem borilačkih vještina, ali se barem nadamo dobroj zabavi, što ovaj trailer i sugerira.

Naravno, sasvim je jasno da će tvrdokorni fanovi nastaviti sipati drvlje i kamenje po Bayju i njegovoj viziji, no nije li tako u slučaju ekranizacije bilo kojeg strip junaka? Postoji li uopće takav film kojim je fan baza zadovoljna? Ne! Zato se treba fino opustiti, prihvatiti da je sve to samo stvar biznisa i želje za zaradom, te 8. kolovoza uživati u dostignućima moderne IT tehnologije i jezivo malom noktu na palcu ruke Megan Fox (ne, ozbiljno, jeste vidjeli tog mališana?!)

TAGOVIblockbuster megan fox michael bay nindža kornjače teenage mutant ninja turtles tmnt

Komentiraj