Film i TV

Bolji i od Policijske akademije

Aside Banners

‘Super Troopers 2’ prvog dana crowdfundinga skupio rekordnih 2 milje dolara

Piše , Objavljeno

Iako je Veronica Mars prije koju godinu uspjela isisati istu cifru u jednakom vremenskom periodu, Super Troopersu 2 ipak moramo odati veću počast jer je nastavak kultne komedije po našoj mjeri!

super troopers 2Postoji vrlo velika šansa da niste gledali Super Troopers, bizarnu indie komediju iz 2001. godine koja se svojim neobičnim i politički nekorektnim humorom nikada nije uspjela probiti u mainstream vode, ali ako ste ju ipak negdje ulovili, nema šanse da vam odmah nije sjela na listu najboljih uradaka žanra svih vremena! Ekipa iz komičarske družbe Broken Lizard je složila stvarno jeftinu, ali itekako zaraznu kultnu ludoriju o petorici murjaka iz Vermonta koji pokušavaju zadržati svoj posao i riješiti se opasnog lanca trgovine drogom, što bi onima koji su gledali trebalo biti dovoljno da im izmami osmijeh na lice, a onima koji nisu… pa kvragu, što čekate?!

Na žalost, iako je sljedba ovog kultnog filma iznimno glasna i maštovita u svim oblicima fandoma, velike produkcijske kuće nisu smatrale kako nastavak ima potencijala za neki veći uspjeh tako da 14 godina nismo vidjeli ni čuli išta o ovoj bandi, ali izgleda kako je Fox Searchlight ipak pronašao nekoliko grama vjere te se s Broken Lizard ekipom dogovorio kako će im distribuirati film ako ovi skupe sve pare. Sljedeći je korak bio kristalno jasan: pokrenuti crowdfunding kampanju. Odabran je Indiegogo, za minimalnu je cifru odabrano 2 milijuna dolara i čekanje je moglo započeti… te završiti već nakon 24 sata!

Super Troopers 2 – Indiegogo promo:

Da, već nakon jednog dana Super Troopers 2 ima potreban minimum para, a sva dodatna lova će ići za bolje akrobacije, cameo uloge hollywoodskih glumaca, glasnije eksplozije i slična sranja. Dečki jedan fini komad love duguju stvarno zanimljivim nagradama za one koji ih novčano podržavaju, poput “pravog” policijskog automobila (35 tisuća dolara) ili mogućnosti da cijela ekipa dođe na svadbu i bude pratnja mladoženje/mlade (25 tisuća dolara). Scenarij je već napisan i spreman na snimanje, a kada će se film pojaviti u kinima (i hoće li uopće), vidjet ćemo vrlo skoro… Sve legende iz prvog dijela se naravno vraćaju i u nastavku, a to znači hrpu droge, nebuloznih akcijskih scena i golog Farve!

TAGOVIbroken lizard crowdfunding fandom indiegogo kultni film super troopers super troopers 2

Komentiraj