Zabava

Aside Banners

Sve što niste znali o seriji Lost / Izgubljeni

U jeku treće sezone koja ruši sve rekorde gledanosti, Idesh! se pretvara u enciklopediju trivijalnih informacija i donosi vam gomilu podataka koje možda niste znali.

Piše , Objavljeno

U jeku treće sezone koja ruši sve rekorde gledanosti, Idesh! se pretvara u enciklopediju trivijalnih informacija i donosi vam gomilu podataka koje možda niste znali.

Glumci

matthew fox

matthew fox

Michael Keaton trebao utjeloviti Jacka, a nakon što su scenaristi odlučili ne skončati Jacka u pilotu uloga je pripala Matthewu Foxu. Zanimljivo je da za Keatona nismo čuli otkad se pojavio u Jackie Brownu i vjerujemo kako se danas grize zbog toga. Vrijedi spomenuti kako bi smrću Jacka Sheparda, Kate bila vođa ekipe preživjelih.

Josh Holloway (Sawyer) isprva je trebao biti uglađeni gradski prevarant, ali nakon što je Holloway na audiciji popizdio, počeo šutati stolice i psovati svojim južnjačkim naglaskom, scenaristi su zaključili da bi Sawyer mogao biti prava seljačina. Dodatni detalj je i taj što su se za ulogu Sawyera polakomili i Matthew Fox, Jorge Garcia i Dominic Monaghan. Možete li samo zamisliti Garciu kao Sawyera?

adewale akinnuoye agbaje

adewale akinnuoye agbaje

Adewale Akinnuoye-Agbaje ili “čovjek čije ime ne izgovaramo jer ne znamo kako�, glumi Mr. Ekoa koji se ispočetka trebao zvati Emeka , a zanimljiv je detalj i taj da je gospodin Adewale sam osmislio lik Ekoa. Iako ste uglavnom čuli kako priča jakim afričkim naglaskom, u stvarnosti Agbaje zvuči kao prosječni Britanac i ne možete da ne primijetite taj prepoznatljivi cockney.

Dominic Monaghan alias Charlie umjesto heroina ušmrkavao je smeđi šećer. Zanimljivo je da je lik propalog rokera Charliea isprva trebao glumiti daleko stariji glumac, no scenaristi su jednostavno zavoljeli mladog hobita Monaghana.

Sayid Jarrah je bivši vojnik specijaliziran za mučenja. Jarrah u prijevodu s arapskog znači “rezač�, a ubačena je i sličnost imena s otmičarom aviona Ziadom Jarrahom koji se zabio u američke tornjeve 11.9.

Jorge garcia

Jorge garcia

Jorge Garcia (Hurley) propustio je sestrino vjenčanje zbog snimanja serije, a ujedno je i prvi koji je izabran u glumačku ekipu.

Jedino se Terry O’Quinn nije morao boriti za ulogu Johna Lockea jer su ga autori imali na umu od samog početka pošto je surađivao s Abramsom na njegovom projektu Alias.

Brojevi

Kada se zbroje 4, 8, 15, 16, 23 i 42 (koji su BTW brojevi koje su nesretnici morali ukucavati u kompjuter) dobivamo 108, a upravo je 108 minuta vrijeme nakon kojeg su brojeve morali ukucati. Broj 42 nije izabran slučajno, 42 je broj koji objašnjava život i svemir ili tako barem tvrdi Douglas Adams, autor Vodiča kroz galaksiju za autostopere.

Spomenuti brojčani niz naveo je stotine igrača lutrije da ga iskušaju na svojim listićima. Još nitko nije dobio.

Lost je imao službeno najskuplji pilot u povijesti televizije i koštao je skoro 14 milijuna dolara. Prosječni pilot košta 4 milje.

Polijetanje Oceanica 815 u seriji je smješteno 22. Listopada 2004. što je isti datum kada je emitiran i pilot serije.

Prva sezona obuhvaća 44 dana na otoku s tim da svaka od epizoda (osim pilota) obrađuje 48 sati.

Ostalo

Za soundtrack filma dijelovi aviona korišteni su kao udaraljke.

Dijelovi aviona pripadaju 35 godina starom Lockhead Tristar L-1011 (za one neupućene u avijatiku, radi se o avionu).

Pas Vincent je zapravo ženka imena Madison.

ABC je prihvatio seriju u istom trenutku kada su tvorci okvirno iznijeli svoju ideju iako tada nisu imali ni nacrte scenarija.

Ako niste primijetili, autori opetovano ubacuju crno-bijele motive čime žele naglasiti dvojnost u karakterima likova koji uz svoje negativne strane imaju i niz pozitivnih, očita je fascinacija poznatim filozofima tako da su mnoga imena reference na poznate filozofe (John Locke, David Hume, Jean-Jacques Rousseau), a ni ekonomske reference nisu za odbaciti pošto Jack zastupa socijalističku, a Sawyer kapitalističku ideologiju.

Lostiesi su nešto kao Trekiji (link na Trekije) i imaju svoj sajt Lostpedia baziran na wiki engineu.

Ako ste se ikada pitali zašto je ta kobasičasta serija toliko gledana, odgovor slijedi:častimo vas megagalerijom fotki najvrjednijih resursa Izgubljenih!

TAGOVIlost serija tv

Komentiraj