Zabava

Aside Banners

Svemogući Evan

Svemogući Evan je ziheraška mainstream pizdarija lišena duha i ni u jednom se trenutku ne omiče od razine dječjeg filma. Čak nije ni "toliko glup da je dobar".

Piše , Objavljeno

Steve Carell je odličan komičar, a u Little Miss Sunshine dokazao je da može biti odličan i u onim zahtjevnijim, dramskim ulogama. No, Evan sve to doslovno baca u vodu biblijskih razmjera i iskreno se nadam da ovo nije prvi Carellov film koji ćete pogledati.

Svemogući Evan je ziheraška mainstream pizdarija lišena duha i ni u jednom se trenutku ne omiče od razine dječjeg filma, a uzevši u obzir da očito cilja na stariju publiku, reći ću da se radi o infantilnoj idiotariji koja čak nije ni “toliko glupa da je dobra” kao neke druge retardirane komedije koje su se pojavile zadnjih par godina, a upravo se to očekivalo od Carell / Shadyac suradnje.

Ucijenjen box-office utrškom prethodnika, Svemogući Evan tapka na granici između prihvatljive blasfemije i obiteljskog filma, što otupljuje oštricu već ionako pitomog Carreyevog angažmana u filmu prije. Evan u konačnici djeluje više kao bastardni spin-off Dr.Doolitlea nego onaj Svemogućeg Brucea.

Radnja prati Evana Baxtera kojem se obrati Bog (Morgan Freeman) i naredi mu da sklepa arku u stilu Noe jer dolazi velika poplava. Evan isprva negoduje, ali kasnije je primoran sagraditi arku u svom dvorištu što mu donosi probleme na poslu i u obitelji…

Redatelj:Tom Shadyac
Glume:Steve Carell, Lauren Graham, John Goodman, Morgan Freeman…
Trajanje:90 min.
Idesh! preporuka:Odvedite radije djecu na neki crtić, zabavit ćete se i vi i djeca.

TAGOVIEvan Allmighty film john goodman komedija morgan freeman steve carell Svemoguci Evan tom shadyac

Komentiraj