Film i TV

Stvarno bogata grafika

Aside Banners

Svi su gore! Velika infografika svemirskih brodova raj je za svakog zaljubljenika u SF

Piše , Objavljeno

Čovjek se vrlo lako pogubi među svim tim različitim svemirskim letjelicama iz desetaka kvalitetnih SF serijala, ali ova bi ogromna infografika mogla olakšati naše muke… jednom kada ju napokon proučimo do kraja!

star trekPrije otprilike godinu dana stavili smo veliku infografiku svemirskih brodova, pogrešno ju naslovivši “Svi svemirski brodovi na jednom mjestu“. Možda je ispravak našeg netočnog navoda stigao s određenom zadrškom, ali ipak je stigao, a za to se pobrinuo autor obje gigantske slike, Dirk Loechel. On je na svom DeviantArt profilu tako objavio i posljednju verziju svojeg višegodišnjeg projekta u kojem je pokušao jednom infografikom objediniti sve velike i kultne svemirske brodove u SF povijesti, postavivši ih ujedno u pravilne omjere.

size_comparison___science_fiction_spaceships_by_dirkloechel-d6lfgdfSlika nazvana Science Fiction Spaceships tako ima ukupno 4 268×5 690 piksela i na stotine brodova iz svih važnijih franšiza, od Star Warsa i Star Treka preko Warhammera pa sve do EVE divovskih mastodona. Pored svakog je broda navedena njegova veličina u metrima, svi su brodovi grupirani po svojim serijalima, a u gornjem je lijevom kutu dodana i Međunarodna svemirska postaja (ISS), čisto za usporedbu. Dirk napominje da neki brodovi ipak fale, poput istodobno premalenog i prevelikog TARDIS-a te Death Stara, koji je s promjerom od 160 odnosno 900 kilometara jednostavno monstruozan. A vi slobodno potražite neke druge nedostatke pa javite!

TAGOVIletjelice sf star trel star wars svemir svemirski brod usporedba znanstvena fantastika

Komentiraj