Film i TV

Zvuči zanimljivo

Aside Banners

Svježe informacije o Warcraft filmu otkrivaju obećavajuće planove

Piše , Objavljeno

Htjeli vi to ili ne, Warcraft film će se snimati i, ako je suditi po tribini na ovogodišnjem BlizzConu, mogao bi biti poprilično dobro ostvarenje!

wowIako je od prvih službenih najava prošlo već nekoliko mjeseci, novih informacija o nadolazećem Warcraft filmu gotovo da i nije bilo. Na svu sreću, veliki godišnji sajam BlizzCon (na kojem se prezentira sve najbolje iz gejmerskog diva Blizzarda) ove je godine donio i posebnu tribinu vezanu uz spomenuti film, na kojoj su tvorci budućeg fantasy spektakla otkrili neke nove detalje o ovom uistinu ambicioznom projektu.

Tako je glavnu riječ vodio redatelj Duncan Jones (Moon, Source Code), koji je na oduševljenje mnogih odmah priznao da mu se nije nimalo svidio prvotni scenarij, čija se radnja gotovo isključivo vrtila oko ljudi i Alliancea. On priču vidi potpuno drugačije, s ljudima i Orcima u ravnopravnom položaju, te želi da se gledatelj barem nakratko stavi u cipele tih barbarskih čudovišta i shvati da nije sve tako crno-bijelo kako se čini.

Publici je potom predstavljen i Bill Westenhofer, koji će biti glavni i odgovorni za specijalne efekte. On nije propustio naglasiti da World of Warcraft igra od 2004. godine, te da ima level 90 maga, a nerijetko je i za vrijeme napornih filmskih projekata (poput Kronika iz Narnije) znao ustajati u gluho doba noći i kretati u raidove. Oduševljenje fanova je izazvao priznanjem da će sve Orkove portretirati živi glumci, te da u tom pogledu neće biti nikakvog CGI-ja. Također je izjavio da bi film vizualno trebao podsjećati na Gladijatora, s čim se složio i glavni snimatelj Simon Duggan (I, Robot, Veliki Gatsby).

Concept art - Stormwind: sjedište Alliancea

Concept art – Stormwind: sjedište Alliancea

 

Concept art - Ironforge: grad patuljaka

Concept art – Ironforge: grad patuljaka

 

Concept art - Dalaran: lebdeći grad magije

Concept art – Dalaran: lebdeći grad magije

 

Concept art - Draenor: dom Orkova

Concept art – Draenor: dom Orkova

Što se tiče priče, za sada se ne zna previše detalja, ali ono što je jasno jest da će se radnja odvijati u Istočnim kraljevstvima Azerotha, a u fokusu će biti čovjek Anduin Lothar i Ork Durotan, odnosno njihov međusobni sukob i gotovo neizbježan rat. Glumci su već izabrani, a Jones za sada nije želio spominjati njihova imena, ali je nadodao da će se naći mjesta i za snažne i zgodne ženske likove (nadamo se i oskudno odjevene!).

Snimanje filma počinje početkom iduće godine u Vancouveru, a film bi se u kinima trebao pojaviti krajem 2015. godine. Teško je predviđati uspjeh ovakvoga projekta, ali kada pogledamo kakva je ekipa uključena u njega, možemo biti prilično optimistični. Ipak, opreza nikada dosta, jer su nas fantasy ekranizacije uglavnom razočaravale…

TAGOVIblizzard fantasy film igra warcraft film World of Warcraft

Komentiraj