Film i TV

Prison Break 2?

Banner 300

Syfy razvija novu futurističku dramu o Grenlandu kao zatvoru budućnosti

Piše , Objavljeno

Izgleda kako se Syfy povodi onom kako je kvantiteta važnija od kvalitete pa stalno štancaju nove serije, a 51st State čak niti ne zvuči loše!

zatvorSyfy nije pretjerano poznat po kvalitetnim serijama, a posljednjih im je nekoliko projekata bilo blago rečeno negledljivo. I sami su priznali kako su zeznuli stvari i kako u 2015. namjeravaju krenuti drugačijim, nešto ozbiljnijim putem, a izgleda kako bi 51st State mogao biti prvi pozitivan korak u tom smjeru. Dramska serija s elementima SF-a trebala bi ići u jednosatnim epizodama, a piše ju Craig Borten, tip koji je prošle godine pobrao oscarovsku nominaciju za najbolji scenarij (Dallas Buyers Club). So far so good…

Radnja se odvija u bliskoj budućnosti kada američka zatvorska populacija doseže maksimum i nove se kriminalce više nema gdje smjestiti. Zato SAD kupuje Grenland (da, cijeli otok) i tamo gradi ogromnu koloniju u koju šalju i muške i ženske zatvorenike, uvjeravajući ih da će imati određene slobode. No, realnost je sasvim drugačija te uskoro postaje jasno kako se radi o totalnom zanemarivanju svih ljudskih prava, a ogorčeni će uznici pobuniti i krenuti istjerivati pravdu na svoj način.

greenlandNaravno, vrlo će se vjerojatno naći nekolicina simpatičnih i dobroćudnih zatvorenika (tamo su se našli jer su krali kruh za siromašne obitelji ili nešto slično) koji će biti i glavni likovi, a za sada nisu poznati nikakvi detalji o tome tko bi to mogao biti niti kada bi se moglo krenuti sa snimanjem. Uglavnom, 51st State nam nije prvi na listi najočekivanijih noviteta, ali na listi definitivno jest!

TAGOVI51st state drama grenland serija sf syfy zatvor

Komentiraj