Zabava

Aside Banners

Taman kad pomisliš da je 2020. krenula nabolje, saznaš da Twilight saga nije gotova

Piše , Objavljeno

Dobro ste pročitali. Tinejdžerska ljubavna drama o vampiru Edwardu i (jednoj sasvim bezveznoj) srednjoškolki Belli od 2005. do 2012. osvajala je svijet, prvo kao knjiga, a vrlo brzo je dobila i svoju filmsku adaptaciju, te imala gotovo jednako hejtera koliko i obožavatelja (pogodi gdje smo mi na tom spektru).

Autorica knjiga Stephenie Meyer prošli je tjedan u emisiji Good Morning America otkrila kako će ovoga ljeta izaći novi Sumrak roman koji će ovoga puta biti pričan iz perspektive Edward Cullena, a ne Belle. Vijest je objavljena i na njenoj web stranici, koja se vrlo brzo srušila pod navalom znatiželjnih obožavatelja.

Ok, pitate se sasvim legitimno pitanje – zašto baš sada? Zašto 15 godina kasnije? Što nam nije 2020. zadala već dovoljno udaraca?

Knjiga je, prema riječima autorice, zapravo trebala biti objavljena još 2008., odmah nakon zadnje nastavka Breaking Dawn. Meyer je već i dijelila ulomke iz knjige s fanovima, a onda je izdavanje otkazano kada je rukopis nekako procurio u javnost što je naljutilo spisateljicu. Uskoro je krenulo sa snimanjem filmova i Cullenova strana priče ostala je tajna. Sve do ovoga ljeta.

 

TAGOVIknjiga sumrak twilight