Zabava

Aside Banners

Tell Me You Love Me

Tell Me You Love Me nova je serija u programu HBO-a, koja si je pilotom stvorila veliku reklamu - naime prva epizoda emitirana na televiziji bila je nakrcana prilično žestokim scenama eksplicitnog seksa

Piše , Objavljeno

Posljednjih nekoliko godina američka kablovska televizija napravila je veliki korak prema rušenju tabua i cenzure. Stjegonoša u toj “borbi” svakako je američka kablovska televizija HBO. Počelo je sa Sopranosima, korak dalje otišli su s Deadwoodom i Romeom, koji je uveo scene seksa u prime time. Nova dramska serija HBO-a Tell Me You Love Me, obilježava novu etapu u TV povijesti, jer je prva serija koja je prikazuje scene eksplicitnog seksa.

Tell Me You Love Me

Tell Me You Love Me

Radnja Tell Me You Love Me, ove provokativne i iskrene ispovijest o ljudskoj intimi, bazirana je na tri bračna para koji su se našli u bračnoj krizi. Jaime i Hugo (glume ih Michelle Borth i Luke Kirby) nakon samo nekoliko godina braka došli su do situacije kada im je seks idealni bijeg od stvarnosti i međusobnih nesuglasica.
Drugi bračni par Katie i Dave (Ally Walker i Tim DeKay) ušli su u četrdesete, roditelji su dvoje djece, no unatoč prividno sretnom braku, krevet ne dijele više od godinu dana. Treći par Carolyn i Palek (Sonya Walger i Adam Scott) nakon desetak godina još uvijek bezuspješno pokušavaju dobiti dijete, a njihov zajednički život zbog toga dolazi u veliku krizu.
Odluče potražiti pomoć doktorice May Foster (Jane Alexander) koja im pokušava pomoći, poboljšati njihov seksualni život, ali istovremeno i svoj vlastiti s umirovljenim suprugom Arthurom.

Kritičari su namah napali autoricu Cynthiju Mort da svjesno koristi seks za pridobivanje pažnje publike. No, osim što je prva takva serija u povijest malih ekrana, serija je dobila odlične kritike jer i bez navedenih scena, serijal ostaje odlična drama s jakim likovima i zanimljivom radnjom.
Producent serije i redatelj pilota je Patricia Rozema, kanadska redateljica koja je u dosadašnjoj karijeri ekranizirala Jane Austen i njezin Mansfield Park, a 1987. godine njezin film I’ve Heard the Mermaids Singing bio je u konkurenciji za “Zlatnu palmu” Canneskog filmskog festivala.

Iako je pilot privukao oko 900 tisuća gledatelja, što je uvelike manje od prijašnjih hit serijala HBO-a poput Deadwooda, nakon mjesec dana prikazivanja seriju je pogledalo više od tri milijuna gledatelja. Serijal koji se bavi parovima koji svoje probleme uglavnom rješavaju seksom, snimljen na granici pornografiije, a iako tvorci tvrde kako su spolni organi u nekim scenama lažni, ovo je prvi put da na HBO-u i televiziju uopće možemo vidjeti masturbaciju, penetraciju i ejakulaciju. Dakle serija po Idesh! mjeri.

TAGOVIdeadwood hbo serija sopranos Tell Me You Love Me

Komentiraj