Film i TV

Gilliamov DOn Quijote

Aside Banners

Terry Gilliam napokon kreće sa snimanjem svoje verzije Don Quijotea

Piše , Objavljeno

Vjerujemo da s ekscentričnim redateljem Terryjem Gilliamom nikada nije lako, ali i on sam je imao i više nego lošu sreću u dosadašnjim pokušajima snimanja svog Don Quijotea.

don quijote

Tek što je završio rad na svojem posljednjem djelu, SF perverziji The Zero Theorem, britanski se redatelj Terry Gilliam baca na novi projekt. Zapravo, točnije bi bilo reći da pokušava oživjeti produkciju koja se povlači već nekoliko godina, te mu do sada nikako nije uspjelo napokon započeti sa snimanjem. Radi se o filmu The Man Who Killed Don Quixote, kojeg je Gilliam, kako sam kaže, pokuša snimati već sedam puta, ali je svaki put zapelo na pitanju financija.

U prvotnoj je verziji adaptacije De Cervantesovog klasika iz 17. stoljeća glavnu ulogu odigrao Johnny Depp, i to kao marketinški stučnjak koji je ujedno putnik kroz vrijeme, te igrom slučaja završi u ekipi sa samim Don Quijoteom (Jean Rochefort), no snimanje je prekinuto ubrzo nakon početka, zbog nedostatka novca. U posljednjoj se pak verziji, onoj iz 2010. godine, putnika kroz vrijeme trebao poigrati Ewan McGregor, dok je naslovna uloga trebala pripasti Robertu Duvallu. Hoće li se to još mijenjati, za sada se ne zna, ali gotovo je sigurno da će se film snimati.

don quijote

Ovo je moja početna pozicija, stalno se vraćam na to“, rekao je Gilliam u nedavnom intervjuu. “Samo želim snimiti taj film i riješiti ga se. Izbaciti ga iz svoga života! Ne znam hoće li biti dobar ili loš. Opasno je što ga mnogo ljudi očekuje, stoga bih ih možda mogao i razočarati mnogo.” Ajde Gilliam, ne budi curica i snimaj taj prokleti film!

TAGOVIbizarno don quijote ekranizacija romana klasik terry gilliam

Komentiraj