Film i TV

Ovu ćemo knjigu rado pročitati

Aside Banners

The Book of Life vjerojatno je najljepši, najoriginalniji i najbolji crtić godine

Piše , Objavljeno

Moramo priznati da do sada nismo obraćali previše pažnje na animirani The Book of Life, ali nakon ovog trailera definitivno ostaje na radaru!

the book of life 2

Zamislite da nekim kozmičkim čudom kopuliraju Tim Burton iz svojih najkreativnijih dana i igra Grim Fandango, te da se iz te čudnovate veze izrodi neobično dijete. E pa, sudeći po onome što možemo vidjeti, to dijete bi bio upravo The Book of Life! Nastao po ideji meksičkog animatora Jorgea R. Gutierreza i pod produkcijskim pokroviteljstvom super zaposlenog Guillerma del Tora (čovjek je stvarno na sve strane, a upravo baca udice svojim novim horor serijalom The Strain), ovaj crtić obećava stvarno mnogo, a izgleda da bi se sve to uistinu i moglo ostvariti. Ma, najbolje da pogledate sami…

The Book of Life – trailer:

Wow, wow, wow! The Book of Life zaslužuje mnogo više pažnje nego što trenutno dobiva, a iako mu do izlaska preostaje još dobrih pola godine, nije loše već sada početi stvarati kritičnu masu. Prije svega, animacija ostavlja bez daha i napokon donosi dašak svježine u već pomalo ziheraški žanr. Naravno, humora ima sasvim dovoljno da zadovolji i one malo mlađe, ali i one starije, koji će znati cijeniti poneki skriveni crnjak. Uz sve to, glasove glavnim likovima daju neka prilično jaka imena, poput Diega Lune, Channinga Tatuma, Zoe Saldane, Dannya Treja i Rona Perlmana, tako da uistinu ne vidimo kako bi ovo mogao biti promašaj.

the book of life

Inače, priča se vrti oko mladog matadora Manola, koji je rastrgan između svoje prave ljubavi prema gitari i prekrasnoj Mariji, te očekivanja svoje obitelji, koja se već generacijama bori protiv bikova. Kako bi pronašao sam sebe i uspio dobiti ono što želi, Manolo će morati proći Zemlju zapamćenih i Zemlju zaboravljenih, te završiti niz teških i neobičnih zadataka. Na putu će susresti nekoliko vrlo zanimljivih i bizarnih likova, poput svog pra-pradjeda koji je oduvijek htio postati operni pjevač (Placido Domingo) ili čudnovatog Candle Makera (Ice Cube), što sve skupa neodoljivo podsjeća na Danteovu Božanstvenu komediju.

Što će se iz toga izroditi, vidjeti ćemo već 31. listopada ove godine, prigodno, na samu Noć vještica!

TAGOVIanimacija animirani film crtić grim fandango guillermo del toro the book of life tim burton

Komentiraj