Zabava

Aside Banners

The Cool Kids – Mlade nade estrade

Pravo je osvježenje naići na novu grupu koja svoj uspjeh neće bazirati na jednom kilavom singlu i puno medijske pompe. To su The Cool Kids

Piše , Objavljeno

U vremenu kada nam glazbena industrija po pitanju rapa ne može ponuditi ništa vrijedno spomena, a top liste pune mediokriteti poput Soulja Boya, pravo je osvježenje naići na novu grupu koja svoj uspjeh neće bazirati na jednom kilavom singlu i puno medijske pompe.

Black Mags – službeni single

The Cool Kids

The Cool Kids

Cool Kidsi utjelovljuju snagu hip-hopa koju je glazbeni žanr imao već poslovične ’88. i moderni, svježi zvuk karakterističan za producentske veličine kao što su Neptunesi. Glazbeni minimalizam tvrdog boom-bapa isprepleten old-school referencama gotovo je nepojmljiv za mlade izvođače koji ne poznaju žanr dalje od Eminema ili Jay-Z-a, ali ovaj dvojac pod pseudonimima Mikey Rocks (19) i Chuck Inglish (23) uspjeli su uzeti ono najbolje od mnogobrojnih uzora koji se nalaze na potezu od EPMD-a, Beastie Boysa, Eric B. & Rakima, pa sve do A tribe called Questa i Nas-a.

Karijera Cool Kidsa spada u još jednu u nizu nastalih zahvaljujući MySpaceu koji iz godine u godinu zabija nove čavle u lijes koji još uvijek nazivamo “klasično izdavaštvo”. I baš kao što su to Arctic Monkeysi ili Gnarls Barkley učinili godinu-dvije ranije, The Cool Kids nova je grupa koju su veličine poput časopisa Rolling Stone ili Pitchforka prozvali “imenima koja obećaju”.

Live na Pitchfork festivalu

Poslušavši njihov EP “Totally flossed out” pridružujemo se oduševljenim masama jer EP sadrži osam svježih traka koje se vrte na repeatu. Potpisali su za Chocolate Industries, nastupaju kao predgrupa odličnoj M.I.A. a vani bi trebao biti i njihov debi “The Black Sale”. Podupiremo.

TAGOVIhip hop m.i.a. rap the cool kids

Komentiraj