Zabava

Aside Banners

The King of Kong – Fistful of Quarters

Bacite pogled na jedan od najčudnijih (vjerojatno i najboljih) dokumentaraca prošle godine...

Piše , Objavljeno

The King of Kong

The King of Kong

Ni u najluđim snovima nismo mogli predvidjeti snimanje dokumentarca o “profesionalnim igračima klasičnih arkadnih igara”, a čak i da smo mogli pretpostaviti da će se nešto takvo snimiti imali bi određene predrasude prema redatelju. Na svu sreći, gadno smo se prevarili jer “The King of Kong” jedan je od uvjerljivo najoriginalnijih dokumentaraca koje smo imali prilike pogledati.
Ovako, riječ je filmu koji prati Stevea Wiebea u njegovim nastojanjima da postane najbolji igrač “Donkey Konga” u svijetu i s trona skine Billyja Mitchella koji tu titulu drži još od 1982. Dakle, riječi teško mogu opisati ono što se odigrava pred vašim očima skoro sat i pol, a još je teže opisati entuzijazam kojim ovi gotovo četiri banke stari frikovi razgovaraju o nečem tako trivijalnom kao što je “Donkey Kong” (primjerice, sudac Walter Day ima skoro 60 godina).
Ne možemo još uvijek točno odrediti koji je osjećaj ovaj dokumentarac izazvao u nama. Jednim dijelom, gotovo smo hipnotizirani razvijanjem priče koju nismo mogli zamisliti ni za vrijeme najbolesnijih LSD tripova dok s druge strane ne možemo a da ne žalimo stvarne ljude koji u suzama govore o nepravdi koju su doživjeli na natjecanju.

Billy Mitchel

Billy Mitchel

Neprocjenjivo iskustvo gledanja 30 i nešto godina starih nerdova koji o “legendi” Billy Mitchellu pričaju s neskrivenim oduševljenjem (gotovo strahopoštovanjem), kao da je riječ o najvećoj faci još od vremena kada je Elvis hodao zemljom i žderao krafne nadmašuje samo gledanje kretenoidnog Mitchella koji o sebi govori kao o živućem Bogu. Ovo ne smijete propustiti ni za živu glavu jer propast čovječanstva još nikad nije ovako precizno zabilježeno kamerama.

Idesh! preporuka:Obavezno! Da nije stvarnost, radilo bi se o najboljoj komediji prošle godine…
Redatelj:Seth Gordon
Trajanje:79 minuta

TAGOVIarkade Billy Mitchell dokumentarac donkey kong igre seth gordon the king of kong

Komentiraj