Zabava

Aside Banners

The Kingdom – Kraljevina

Peter Berg napravio je odličan film... Za ljubitelje CSI serijala! Ostali bi se mogli razočarati.

Piše , Objavljeno

The Kingdom

The Kingdom

Peter Berg napravio je odličan film… Za ljubitelje CSI serijala! S druge strane, ako niste preveliki zaljubljenik u ovu seriju, veći dio filma predstavljat će ne toliko naporno koliko nepotrebno čačkanje po ne tako kompleksnim likovima u wannabe poučnom filmu. Sve se to moglo svesti na dobrih četrdeset i pet minuta jedne nasilne epizode serije o forenzičarima na privremenom radu u inozemstvu.

Ipak, Kraljevina je film koji vrijedi pogledati, ako zbog ničeg drugog tada zbog ramboidnog završetka gdje se glavni likovi iz forenzičara / pirotehničara pretvaraju u specijalce koji pokokaju 30-ak do zuba naoružanih terorista koji su redom na strateški povoljnijim položajima. Ustvari, film najviše gubi u momentima kada Berg pokušava progurati “The Poruku” jer upravo tada dobivamo dojam kako čovjek nije siguran što želi. Odličan je u režiranju akcijskih scena i vidi se da ih je trebalo biti više, ali kada smo nakon niza neuspjelih pokušaja da nam se razjasni i približi kretanje silnica na Bliskom istoku, prisiljeni odslušati poruku mira koju nam je Berg zapakirao u preglupu scenu “jedinstva u nasilju”, stvari se pretvaraju u napoj koji treba sankcionirati.

Chris Cooper je potpuno neiskorišten zahvaljujući scenariju u kojem nakon 110 minuta nemamo pojma o tome što tjera te ljude da čine što čine, ali ako je Berg već nakanio snimiti plitak film jasan svakom Amerikancu, trebao je ostati dosljedan i snimiti bedastoću u stilu Shoot ‘Em Up ili Hitmana. No, kada čovjek aspirira politiziranju i popovanju, red je da se jebeno potrudi i to napravi kako spada.

Idesh! preporuka:85 minuta preseravanja i petnaestak minuta glupe akcije!

Redatelj:Peter Berg

Uloge:Jamie Foxx, Jennifer Garner, Chris Cooper…

Trajanje:110 minuta

TAGOVIakcija chris cooper film jamie foxx jennifer garner peter berg the kingdom

Komentiraj