Film i TV

Prilika za iskupljenje

Aside Banners

The Leftovers ima dramu, napetost i misteriju kakvu očekujemo od fantastične serije

Piše , Objavljeno

Svakih nekoliko tjedana najavimo neku novu SF/mystery seriju od koje očekujemo mnogo, da bismo na kraju ostali razočarani. The Leftovers bi ipak mogao iznenaditi.

leftovers

Uistinu kvalitetnih SF serija s elementima misterije (postoje li uopće drugačije) nema mnogo, pogotovo u zadnjih nekoliko godina. Sve nešto počne zanimljivo, pa se nakon dva-tri nastavka razvodni i na kraju završi s jednom snimljenom sezonom i 20-ak zagriženih fanova koji proklinju TV kuće što nisu nastavile snimanje “najbolje serije ikad”. Budimo realni, u zadnjih smo se desetak godina nagledali neuspješnih projekata ovog tipa (čak i oni uspješni, poput Losta ili Fringea na kraju bi ostavili gorak okus u ustima) i stvarno trebamo jednog pobjednika…

… a on bi mogao biti The Leftovers! Projekt na čijem su čelu producent i scenarist Damon Lindelof (Lost, Prometheus, Star Trek Into Darkness) i pisac Tom Perrotta, zapravo je ekranizacija Perrottijevog romana Rapture, koji se bavi dramama sasvim običnih ljudi u pozadini fantastičnih i misterioznih događaja. Naime, ničim izazvani, 10% populacije Zemlje jednog dana jednostavno biva uzneseno u Raj, a ostali moraju preživjeti kako znaju i umiju, svjesni činjenice da nisu dovoljno dobri za odlazak u nebesa i da im vrlo vjerojatno slijedi Pakao ili Čistilište.

The Leftovers – teaser 1:

The Leftovers – teaser 2:

U središtu priče će biti nekoliko likova koji su ostali na Zemlji nakon uznesenja njihovih najmilijih, te se pokušavaju boriti s tim saznanjem. Jedni pokušavaju nastaviti život gdje su stali, drugi planiraju samoubojstvo, a neki se okreću vjeri i nalaze utjehu u novonastalim kultovima. Kako je vidljivo iz ova dva kratka trailera, biti će tu i teške drame i prave napetice, a kada ti veliki HBO čuva leđa, može se očekivati i solidna produkcija.

Premijera je 15. lipnja, pa ćemo onda vidjeti radi li se o početku jednog divnog putovanja ili još jednom velikom razočaranju.

TAGOVImisterija rapture SF serija the leftovers

Komentiraj