Zabava

Aside Banners

Sirotište | El Orfanato

Španjolski film snimljen u maniri starih dobrih hororaca. Djeca, duhovi i jedna ukleta kuća. Za sladokusce.

Piše , Objavljeno

The Orphanage

The Orphanage

Laura i njen muž Carlos odlučili su kupiti bivše sirotište u kojemu je naša junakinja provela djetinjstvo, te ga ponovo otvoriti za djecu s posebnim potrebama. No, njihov usvojeni sin, koji bajdvej ima AIDS, počinje se intenzivno družiti sa svojim zamišljenim prijateljem, dječakom koji je također djetinjstvo preveo u sirotištu. I prije nego uspijete pojesti sve kokice, duhovi prošlosti počnu zastrašivati Lauru i njenu obitelj, ali jednakom mjerom i vas ispred kino/TV ekrana.

The Orphanage smo najavili prije nekoliko mjeseci kada smo pisali o tri slavna meksička redatelja, pa ako vas sjećanje ne služi podsjetiti ćemo vas da je producent ovog filma Guillermo Del Toro, autor Panovog labirinta i Hellboya.

El Orfanato

El Orfanato

Redateljsku palicu preuzeo je debitant Juan Antonio Bayona, koji iza sebe ima nekoliko video spotova, a scenarist film je također početnik Sergio Sanchez. Međutim, od prve do posljednje minute, ovaj film svojom će vas atmosferom podsjetiti na stare dobre hororce kakve je Hollywood snimao tijekom sedamdesetih godina 20. stoljeća, poput Exorcista ili Rosemaryine bebe.
I to bi jednostavno trebala biti dovoljna preporuka, ne smijemo vam otkriti radnju, preokrete, zaplet i kraj, jer bi vas riješili napetosti i jeze, koja je nas prolazila tijekom sat i pol ovog uistinu odličnog filma. Samo da kraj nije tako američki…

Idesh! preporuka:Obavezna lektira za sve ljubitelje hororaca
Redatelj:Juan Antonio Bayona
Uloge:Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep
Trajanje:105 minuta

TAGOVIEl Orfanato film horror Juan Antonio Bayona meksiko Sergio Sanchez The Orphanage

Komentiraj