Film i TV

Kažu da vrijedi svake kune

Aside Banners

The Signal je došao od nikuda i prijeti postati najbolji SF film u zadnjih 10 godina

Piše , Objavljeno

Kada snimite film od 4 milijuna dolara i do kostiju potučete visokobudžetnu hollywoodsku produkciju, znate da ste na početku jedne prekrasne priče. The Signal bi mogao postati stvarno velik…

the signal

Jedan od najvećih hitova ovogodišnjeg Sundance Film Festivala sigurno je malena indie SF drama The Signal, koja osim genijalnom pričom i fantastičnim vizualom, pažnju plijeni i činjenicom da su produkcijski troškovi bili u okvirima 5 milijuna dolara! To su novci koji jedva mogu pokriti običnu generičku dramicu, a kamoli isfurati kvalitetan SF film, ali uz talentiranu ekipu i mnogo ljubavi i truda, samo je nebo granica.

Redatelj i scenarist William Eubenk složio je priču o troje studenata MIT-a, koji se u slobodno vrijeme bave uglavnom nedužnim hackiranjem. Kao dio izazova u borbi protiv svojeg najljućeg rivala znanog kao Nomad, ovaj trojac mora otići duboko u pustinju Nevade i potražiti sljedeće tragove, no tamo ih dočeka nešto što će im zauvijek promijeniti život. Bude se u zatočeništvu i bez jasnog sjećanja što im se dogodilo, a ubrzo će saznati da su dio nečega daleko, daleko većeg.

The Signal – trailer:

I ovo je koštalo samo 4 milijuna dolara? Ma daaaaj… Ako su stvarno uspjeli isfurati i pola onoga što vidimo u traileru, svaka im čast. Oni koji su ovaj film već imali prilike gledati kažu da je najbolji SF još od prvog Matrixa, a zanimljivo je da oba filma kao svojevrsnu produkcijsku vrijednost imaju Laurencea Fishburnea, što nikako ne može biti slučajnost. Nije stari Morpheus na hollywoodskoj A listi, al’ ako nešto zna, onda je to odabrati ulogu u potencijalno kultnom SF mozgolomcu. Kako god bilo, željno iščekujemo 14. lipnja i početak prikazivanja The Signala u kinima, uz prekrižene prste i nadu da će ovaj film otkupiti i netko od naših distributera.

TAGOVIhacker indie low budget misterija sf sundance film festival The Signal

Komentiraj