Film i TV

Skoro k'o da si tamo!

Aside Banners

‘The Walking Dead’ aplikacija otkriva biste li preživjeli zombi apokalipsu

Piše , Objavljeno

Možda nije isto kao preživljavati pravu zombi apokalipsu, ali tvorci mega popularnog The Walking Dead serijala svojim fanovima nude zanimljiv test vlastitih sposobnosti.

walking dead 1Ako su nam internet, smartphone tehnologija i globalna povezanost donijeli išta dobroga, onda je to mogućnost da uživamo u uistinu unikatnim i neobičnim sadržajima kojima naši starci jednostavno nisu imali pristup. Nekoć si pogledao film ili seriju i to bi bilo to, a danas… danas praktički da možeš ući u samu radnju, postati jedan od likova i krenuti u virtualnu avanturu svijetom potpuno izmišljenim svijetom. Ufff, jedva čekamo te holograme pa da sve ovo bude još luđe!

Uglavnom, ekipa AMC-a, zadužena za jedan od trenutno najpopularnijih proizvoda na televiziji, The Walking Dead, osim samog gledanja omiljene im serije fanovima omogućuje i takozvano second-screen iskustvo, što je zapravo hipsterski način za reći “dodatni sadržaji“. Odlaskom na službenu stranicu story synca možete simultano pratiti novi nastavak serije i nizom raznih testova, igara i kvizova sudjelovati u njemu dok se radnja odvija pred vašim očima! Istina, to je malo teže postići onima koji ne mogu pratiti nove nastavke u realnom vremenu, ali uz malo prčkanja i googlanja i to se da riješiti…

walking dead 2

Inače, ovaj oblik story sync interakcije gledatelja i same serije prošle je sezone koristilo čak 2 milijuna unikatnih korisnika, što je uistinu respektabilna brojka. S premijernim prikazivanjem u nedjelju, 12. listopada u 3 sata ujutro po našem vremenu ovi zanimljivi popratni sadržaji biti će i službeno predstavljeni u novom ruhu, s testovima u kojima “igrač” može saznati bi li preživio trenutnu epizodu, kvizovima koji daju idealan model korisnika s obzirom na likove u epizodi i dodatne informacije o sve širem svijetu The Walking Deada… U svakom slučaju, cool!

TAGOVIAMC; serija interaktivni sadržaj internet stranica second screen story sync The Walking Dead

Komentiraj