Film i TV

Aside Banners

The Walking Dead sada možete i studirati!

Piše , Objavljeno

Amerikanci su narod poznat po tome što do maksimuma iskorištava sve što je popularno. Serija The Walking Dead u ovom slučaju nije iznimka!

walking dead studij

Sveučilišno obrazovanje Amerikanaca poprilično se razlikuje od našega, a jedna od većih zanimljivosti jest i mogućnost uzimanja neobičnih predmeta, koji nose nešto sitno bodova, ali im je primarna zadaća zabaviti postojeće i privući nove studente. Tako postoje studiji uzgajanja marihuane i gledanja u Sunce, a sve su popularniji i oni koji se bave hit filmovima, igrama i serijama.

A kada se govori o popularnosti serija u SAD-u, ne može se ignorirati The Walking Dead, ovogodišnji vladar malih ekrana. Finale treće sezone pratilo je čak 12,4 milijuna gledatelja, što je gledanost koju idućih 10 TV uspješnica na listi može samo sanjati. Stoga ne čudi da se netko negdje dosjetio napraviti kurs, koji je usko vezan upravo za spomenutu seriju i događanja u njoj.

Tako je nastalo “Društvo, Znanost, Preživljavanje: Poduke iz AMC-eve serije ‘The Walking Dead'”, osmotjedni masivni online tečaj (MOOC), koji će svoj početak imati 14.10., dan nakon premijere četvrte sezone Mrtvaca. TV kuća AMC dala je prava na korištenje materijala serije, dopustila intervjue s glumačkom postavom i ostatkom ekipe, te ponudila stručne savjete oko “kurikuluma”. Predavanja će pak održavati četiri profesora sa Sveučilišta Irvine, i to s područja javnog zdravstva, društvenih znanosti, matematike i fizike.

Sve ovo je potpuno besplatno (premda će sveučilište i AMC, itekako profitirati ovom reklamom), ali postoji jedna prilično velika mana cijelog ovog programa: po završetku tečaja polaznici neće dobiti nikakve dodatne studijske bodove, niti bilo kakav službeni certifikt. Drugim riječima, zaboravite 69. stupanj Zombie Slayera ili Master Crossbowman titulu…

"Napredno hodanje u formaciji iza čovjeka sa samostrelom" - predaje profsor von Hohenstaplerhoffdudikoff

“Napredno hodanje u formaciji iza čovjeka sa samostrelom” – predaje profesor Hans von Hohenstaplerhoffdudikoff

Ipak, mogli biste naučiti pokoju zanimljivu stvar o dinamici populacije, širenju zaraze, Maslowljevoj ljestvici potreba (sex, droga i rock and roll?), prehrani u postapokalipsi, preživljvanju u surovim uvjetima i sličnim “sitnicama”, koje bi vrlo skoro mogle vrijediti zlata! Ako vas pak zanimaju neke praktičnije stvari, MOOC sustav obrazovanja dobiva na sve većoj popularnosti, te se svakim danom deseci tisuća polaznika prijavljuju na stotine različitih tečajeva (95% ih odustane nakon par dana). I onda se čudimo kako ekipa ne zna na karti pokazati Europu…

TAGOVIamc faks online tečaj studenti The Walking Dead zombiji

Komentiraj