Zabava

Aside Banners

The Warlords

Herojska priča o tri ratna druga, braće po krvi, smještena u 19. stoljeće za vrijeme najkrvavijeg rata u povijesti. Epski i spektakularno.

Piše , Objavljeno

The Warlords

The Warlords

U doba velikog građanskog rata u Kini, tijekom 19. stoljeća, kroničari kažu da je poginulo oko 90 milijuna ljudi, dakle nekoliko desetaka milijuna više nego tijekom II. Svjetskog rata, što je brojka od koje vam se ledi krv u žilama.

Upravo u to vrijeme smještena je i radnja filma «The Warlords». General Ma Xinyi (Jet Li), jedini je od kompletne vojske preživio pokolj na bojnom polju. Tumarajući zemljom naiđe na djevojku Lian s kojom provede noć. Sutradan, susreće se s dvojicom braće bandita Cao Er-Hu (Any Lau) i Zhang Wen-Xiang (Takeshi Kaneshiro) te im pomogne orobiti neprijateljsku vojsku. Oduševljeni generalom, braća se pobratime s Maom te na njegov nagovor postanu legalna vojska, koja će se proslaviti na bojnom polju, a sve u službu kineske carice.
No, bratski savez ima jednu jedinu prijetnju. Lian je naime, Er-Huova djevojka.

The Warlords trailer

Vjerojatno prva stvar koju ste pomislili bila je:”Oh, ne još jedan kostimirani, stilizirani, prepun artial marts preleta, filma o ljubavi i izdaji, kakvih smo se proteklih godina nagledali ispod ruke Zhanga Yimoua!”.
No, prevarili ste se. Peter Chan (3 Extremes, Perhaps Love) je od slavnog kolege ukrao jedino glumački dvojac Lau & Kaneshiro, koji su se u «Kući letećih bodeža» borili za život i ljubav Zhang Ziyi. No Warlords je potpuno drugačiji film, prepun krvavog i brutalnog nasilja, fenomenalno režiranih masovnih scena bitaka (bez pomoći CGI), a pridodate li tome naravno, neizostavnu ljubavnu priču, točnije trokut, mnogo depresije i puno suza, konačni rezultat je spektakularni film epskih razmjera koji uvelike nadmašuje «limunadice» već spomenutog Yimoua.
Ako volite ratne spektakle, ako volite krv, nasilje i suze, teško da ćete ove godine pogledati bolji film od ovoga.

Idesh! preporuka:Epski ratni spektakl. S puno krvi. Ima li boljeg.
Redatelj:Peter Chan
Uloge:Jet Li, Any Lau, Takeshi Kaneshiro
Trajanje:126 minuta

TAGOVIepski spektakl film jet li kina peter chan the warlords

Komentiraj