Zabava

Aside Banners

Timbaland – Shock Value

Ovo su uistinu trebali biti hitovi, Timbaland je čovjek koji je nadrastao ulogu producenta koji poput sive eminencije egzistira u sjeni izvođača. Ali ovo nije hit album.

Piše , Objavljeno

Da, ovo su uistinu trebali biti hitovi i da, Timbaland je čovjek koji je nadrastao ulogu producenta koji poput sive eminencije egzistira u sjeni izvođača. No, ovo nije hit album.

Eklektična nakupina stilova u kojima se Timbaland, s većim ili manjim uspjehom, snalazi ponajviše govori o nedostatku originalnih rješenja na koja smo od njega navikli. Pritom u jednadžbu uopće ni ne uključujem njegov vokalni doprinos koji se može svesti na pravocrtno repanje i adlibove po kojima je i najpoznatiji.

Ne, ovdje su daleko veći problem neinventivni instrumentalni klišeji kojima su obilovali svi njegovi prijašnji albumi koje je stvarao u suradnji sa svojim kolegom Magoom.

Čovjek se istrošio radeći na albumima svojih štićenika i ovdje dobivamo “ostatke ostataka” koji mogu zadovoljiti one zahvalne slušatelje koji se ionako neće kritički osvrtati na proizvod nego će bezrezervno prihvatiti činjenicu da se ovdje radi o Timbalandu. Slušatelje koji vole ime.

Ipak, višekratno uspješna “špranca” po kojoj se radio ovaj album MORA rezultirati uspjehom.

TAGOVIalbum glazba timbaland

Komentiraj