Zabava

Aside Banners

Time Warp – usporeni pogled na život

Fascinira li vas usporeno gledanje najobičnijih pizdarija iz svakodnevnog života? Ako je odgovor potvrdan, Time Warp je prava stvar za vas.

Piše , Objavljeno

Time Warp

Time Warp

Jeste li se ikada zapitali kojom tehnikom pas pije vodu ili kako izgleda pucanje balona do najsitnijih detalja. Bez obzira koliko pažljivo gledali oko nije u stanju registrirati svaki detalj, a obične kamere hvataju samo 25 frejmova u sekundi. Dakle, jedino što vam preostaje jest kupiti najnoviju opremu za precizno snimanje ili baciti pogled na najnoviji TV show “Time Warp” koji se upravo počinje prikazivati na Discoveryu.

Time Warp trailer

Voditeljsku ulogu preuzeo je Jeff Lieberman, profesor s MIT-a koji za razliku od vas posjeduje gore spomenutu opremu i spreman je snimati najgluplje scene specijalnom kamerom koja je u stanju zabilježiti najsitnije detalje i najobičnije scene razbijanja jajeta pretvoriti u pravi mali show za lijeno oko.

Time Warp

Time Warp

Kada smo prvi puta naišli na ovaj show zapitali smo se tko bi normalan gledao emisiju o psima koji piju vodu, mačkama koje ližu šape, pečenju jaja, kuhanju vode i razbijanju suđa, ali priznat ćemo da smo se u kratkom vremenu navukli kao najobičniji idioti. Ako ste ikada napušeni gledali one glupe vizualizacije iz WinAmp-a, ovo će vas baciti na dupe jer gotovo je nevjerojatno koliko se sitnih detalja skriva u najobičnijim radnjama kao što su kihanje, trčanje ili razbijanje nečije face šakom (da, u našoj je zemlji šaketanje najnormalnije).

Čak i vi možete sudjelovati u showu, a dovoljno je da posjetite njihov forum, malo piskarate i ako autori zaključe da je vaša ideja super, učinit će to nešto i snimiti sve svojom haj tek kamerom. Forumariti možete ovdje.

Nešto za curke i tetke

Jeff Lieberman

Jeff Lieberman

Voditelji Jeff Lieberman i Matt Kearney nisu neki klošari koji su se ugurali na TV pa tamo snimaju pizdarije, dobro se zajebavaju ločući grog i pjevajući najveće vikinške hitove. Jok, radi se o apsolutnim umovima u onome čime se bave.
Lieberman iza sebe ima četiri diplome, ganja doktorat, glazbenu karijeru (poslušajte njegovu grupu Gloobic), bavi se robotikom i kreira nešto što se naziva “technological sculpting” (pretpostavljamo da se radi o nekom nerdovskom vidu umjetnosti). Ne smijemo zaboraviti ni to da je patentirao robotsko odijelo koje uči osnovnim motoričkim kretnjama ili “Absolute Quartet“, program koji na temelju nekoliko nota stvara glazbeno djelo u trajanju od 12 minuta. Jebi ga ljudi, sve vam to može pružiti privatno školovanje kojeg je Lieberman produkt. Samo da nadodamo, njegovi su se starci odlučili na privatno školovanje nakon što su ga u osmom razredu pretukli (ameri ne vole pametne što dokazuje i dvostruki mandat Georgea W. Busha).

Kako izgleda šljaga na 500 FPS

Matt Kearney jedan je od vodećih eksperata na području digitalnog high-speed imaginga (nismo se ni trudili prevoditi), a 2005. pokupio je i Emmy za doprinos kinematografiji jer zaslužan je za stvaranje “SwingVisiona” koji snima brzinom od petanest madafaking tisuća frejmova u sekundi i vjerujte da je čovjek u svojoj desetogodišnoj karijeri snimio sve od prometnih nesreća pa do paljenja prdaca. A da ne bi mislili kako je lik samo najobičniji dweeb bez televizijskog iskustva, Matt je jedan od članova My Mother’s Fleabag (komičarska trupa) kojoj je svojevremeno pripadala i Amy Poehler (poznata američka glumica i komičarka) čije vrijeme tek dolazi.

Dakle, ono što želimo reći jest. Čak i ako “Time Warp” ne pusti korijenje na Discoveryu, budite bez brige, ovi će likovi biti angažirano oko svega što zahtijeva inventivnost, sklonost znanosti i inteligenciju… Drugim riječima, nešto što nema veze s najvećim dijelom televizijskog programa.

TAGOVIdiscovery dokumentarac Jeff Lieberman Matt Kearney serija slow motion time warp tv

Komentiraj