Film i TV

Nije nam svejedno

Aside Banners

Trailer za dokumentarac ‘Beware the Slenderman’ je jeziviji od bilo kojeg horora jer je totalno stvaran

Iako sam Slender Man ne postoji (ili možda...), pravi ljudi koji će ubijati u njegovo ime jesu stvarnost i jeziviji su nego što smo mislili.

Piše , Objavljeno

Gotovo je nevjerojatno koliko je malo vremena trebalo Slendermanu (ili Slender Man, kako vam draže) da od blesavog memea postane pop-kulturna ikona, a mnoge će iznenaditi kako je ovaj fiktivni lik nastao tek 2009. godine. Visok i mršav, karakterizira ga odijelo i potpuno bijela glava bez lica, a poput babaroge i sličnih drevnih aždaja, najdraži su mu plijen djeca. No što kada djeca postanu njegovi sljedbenici i krenu ubijati u njegovo ime? Upravo se to dogodilo 2014. godine u američkoj saveznoj državi Wisconsin, kada su dvije djevojčice izbole svoju vršnjakinju i to isključivo kako bi dokazale kako je Slenderman stvaran.

Tada 12-godišnje Morgan Geyser i Anissa Weier su napale svoju školsku kolegicu Payton Leutner i izbole ju čak 19 puta, a djevojčica je čudom preživjela isključivo zahvaljujući tome što je smogla dovoljno snage da se dovuće do biciklističke staze gdje je uskoro netko naišao na nju. Djevojčice, od kojih se čini kao da je Anissa vodila igru, a Morgan, kojoj je dijagnosticiran rani oblik shizofrenije, samo slijedila, su brzo uhvaćene te je odlučeno kako će im se suditi kao odraslim osobama, iako sada imaju svega 14 godina.

Beware the Slenderman – trailer:

HBO je stoga odlučio snimiti dokumentarac o ovom nesvakidašnjem događaju koji je ne samo napet, nego i nevjerojatno jeziv. Jer kada djevojčice počnu ubijati u ime fikcionalnog lika koji je stvoren kao meme, znamo kako su stvari negdje svakako krenule u krivom smjeru. Iako se sam dokumentarac fokusira upravo na djevojčice, sporedno prati i tematiku samog Slendermana i općenito ljudsku karakteristiku da postanu opčinjeni nekakvim takvim nepostojećim fenomenima, a sve ćemo to moći popratiti već 23. siječnja 2017. godine. Do tada, pazite da vas Slenderman ne dohvati!

TAGOVIdokumentarac hbo horor jezivo slender man slenderman

Komentiraj